Eerste bezoek

onthaal team: Leen, Myriam, Karine en Greet
info mail: hspallieter@skynet.be

Wat kunnen nieuwe leden verwachten als ze de eerste maal met hun nieuwe puppy naar HS Pallieter komen?

 In de eerste plaats zijn het niet zo zeer de hondjes die opgeleid moeten worden, eerder de baasjes (die we ook ‘geleider’ noemen). We leren hen hoe ze het best met hun hondje omgaan.

We adviseren uitdrukkelijk dat men zo SPOEDIG MOGELIJK met z'n puppy naar Pallieter komt. Meer nog... we hebben respect voor dierenliefhebbers die naar Pallieter komen NOG VOOR ZE EEN KEUZE GEMAAKT HEBBEN. De keuze van het ras is bijzonder belangrijk. Hond en baasje moeten een team vormen. Bij Hondenschool Pallieter is men bijzonder goed geplaatst om U raad te geven en de karakteristieken van de verschillende rassen te beschrijven. Daarenboven kunnen we U betrouwbare kwekers aanbevelen.....

We maken hondjes vooral ‘sociaal’. We moeten ze overal probleemloos mee naar toe kunnen nemen, ook als er andere hondjes in de omgeving zijn.

Daarenboven zijn een aantal fundamentele zaken voor ons belangrijk :
Hondjes moeten in de eerste plaats veel aandacht hebben voor hun baasje en als ze geroepen worden onmiddellijk komen.

Tevens nemen we onze hondjes graag mee uit wandelen en niet omgekeerd. Al te vaak zien we baasjes in het park die ‘voortgetrokken’ worden zodat je het eerder zou kunnen stellen dat de hond met het baasje gaat wandelen. Het wordt pas écht fijn als ook kleine zus van 7 jaar de grote hond kan vasthouden tijdens de wandeling met papa en mama.

Als we dan tijdens de wandeling op een terrasje in’t zonneke genieten van een koel trappistenbier, dan moet onze trouwe viervoeter zich vooral rustig houden, zelfs als het baasje even naar binnen gaat om af te rekenen. Hij zal rustig op z’n baasje blijven wachten, ook als er een verleidelijk heupwiegend teefje voorbij komt getrippeld...

We hebben er in principe ook geen probleem mee dat onze hondjes gestreeld worden door anderen.

In 2008 vierde Hondenschool Pallieter haar 10 -jarig bestaan en dit ging gepaard met een aantal toffe acties die er o.a. op gericht waren om de voetpaden vrij te houden van hondendrollen...

Een aantal van onze leden trainen iets meer wedstrijdgericht. Dit vereist een iets andere/consequentere aanpak.

We houden bij de opleiding rekening met de eigenheid van de verschillende rassen en van de individuele gedraging. Elke hond is anders en vooral elk baasje is anders. Sommigen hebben een aangeboren gevoel en evolueren een stuk sneller. Met andere cursisten moet je een beetje meer geduld hebben.

Het is trouwens steeds onze doelstelling om ‘advies’ te geven. We respecteren dat cursisten een andere mening hebben over een bepaalde oefening. Niemand heeft de wijsheid in pand en er zijn vanzelfsprekend meerdere opleidingsmethodes. Elk hondje reageert anders en het is soms zoeken naar de beste methode voor uw hond.

Vooral bij puppy’s werken we bij voorkeur met een bijzonder diervriendelijke methode. De tijd van de ‘rinkelkettingkjes’ bij kleine hondjes is, wat ons betreft, verleden tijd. (ik gebruik bewust geen terminologieën als ‘slipketting’, ‘stropketting’ , of erger nog ‘wurgketting’ .)

De opleidingsmethode bij Hondenschool Pallieter is gebaseerd op het "belonen" van het positieve gedrag, waar eerder vroeger het negatieve gedrag "gecorrigeerd" werd.

De belangrijkste basisregel die HS Pallieter hanteert is dat de cursisten zich hier thuis moeten voelen. Ze moeten met plezier naar de club komen en wat nog veel belangrijkers is : onze hondjes moeten met plezier naar de club komen. Het is ons doel om ‘gelukkige’ hondjes op te leiden.


©HSPallieter                          Honden weten Waarom!