Onze hondenschool

Proficiat met de aankoop van je puppy en bedankt voor de interesse in onze hondenschool. Een beetje nuttige algemene info :

We trainen gehoorzaamheid/socialisatie op
zondag voormiddag vanaf 10.00 H
en op woensdagavond vanaf 19.30 H.

Bij voorkeur nodigen we nieuwe leden uit met pups van 8 à 9 weken. Ze hebben dan nog niet al hun inentingen gehad en mogen in principe niet in aanraking komen met andere honden. Je houdt ze dus bij voorkeur op de arm en laat ze nooit van de gemeenschappelijke drinkbakjes drinken. Iedereen zal jou lieve pups komen strelen zodat hij meteen super sociaal wordt met mensen. Daarenboven zien ze vanop afstand 10-talle andere, rustige honden zodat ze meteen weten dat andere honden geen gevaar betekenen... We hebben ervaren dat we op die manier rustige en enthousiaste honden krijgen. Let wel: Je kan pas meetrainen als de pup 12 weken is en alle inentingen gekregen heeft...

We hanteren bij Pallieter bij voorkeur geen "correctiemethode" maar eerder een "beloningmethode".

Onze puppy-opleiding is gebaseerd op het creeëren van een sterke band tussen pup en baasje. We spelen veel en doen vooral aandachtsoefeningen. Het baasje moet het belangrijkste zijn op heel de wereld . Véél belangrijker dan de andere hondjes van de klas. Op de club (= enkel op de terreinen en in ons clublokaal) leren we ze, andere honden zoveel mogelijk te negeren. Door deze methode hebben we de ervaring dat, mits regelmatig volgen van onze lessen, onze honden rustig en sociaal worden... 

Als je reclame maakt voor Hondenschool Pallieter hou er dan rekening mee dat we in principe enkel pups tot maximum 5 à 6 maanden aanvaarden, tenzij het om oudere, rustige honden gaat die probleemloos in groep kunnen werken.

Vroeger kregen we nogal wat nieuwe leden met hondjes van +/- 1 jaar: "Amai 't wordt tijd dat ik met mijnen hond naar 't school kom, want er is niks meer mee aan te vangen..." Die honden zijn dan dikwijls helemaal niet, (of op een foute manier) gesocialiseerd en gedragen zich "overenthousiast" of zelfs "agressief" tegenover soortgenoten. Dit gaat dan ten koste van onze "rustige" honden en je begrijpt dat onze andere leden dat niet zouden apprecieren. Daarom zullen wij alle honden ouder dan 6 maanden individueel beoordelen. Wanneer blijkt dat het niet lukt om in groep te trainen of bij echte gedragsproblemen gaan we samen naar een andere soort begeleiding zoeken en zullen we verwijzen naar meer individuele trainingsmethodes.

Ik zou voorstellen dat je eens spoedig met de pup naar onze club komt. Als de pup 3 maanden is dan kan je meteen een keertje (gratis) meetrainen. Wij geven graag een beetje extra uitleg aan bezoekers en nieuwe leden over de werking van de club. Na de proefles kan je dan beslissen of je lid wordt van HS Pallieter. Je kan dan met zoveel honden trainen als je maar wil maar je kan echter telkens slechts met één hondje op het terrein staan. Breng een hondenspeelgoedje en wat belonings-snoepekes mee... plus, zoals al onze andere leden, een overdosis goed humeur... De cursisten moeten minimum 14 jaar zijn. Als je lid bent van Hondenschool Pallieter dan volg je in de eerste plaats de lessen gehoorzaamheid/socialisatie. Daarenboven kan je deelnemen aan al onze extra activiteiten (Wandelingen, fuif, kwis, spel zonder grenzen, wandelzoektochten, Clubkampioenschap, BBQ-show...).

We kiezen ervoor om in kleine groepen te trainen met telkens een ervaren instructeur erbij. Tevens is het heel belangrijk dat wij de puppy's kunnen indelen in groepjes naargelang de leeftijd en prestaties, zodat iedere hond op zijn eigen tempo de lessen kan volgen, ongeacht het ras.

Bij inschrijving dien je het dierenpaspoort van je hondje voor te leggen voor controle van de benodigde inëntingen.

Bij inschrijving dien je ook het lidgeld te betalen, dit kan contant of met bancontact!

met kwispelende groeten,


©HSPallieter                          Honden weten Waarom!