Treibball

 

Treibball is in België een jonge sport, die stilaan aan populariteit wint. Vaak wordt verkeerdelijk gedacht dat deze leuke sport enkel voor veedrijvers en hoedende honden is. Dit is niet zo, alle rassen kunnen dit doen mits ze willen samenwerken met en veel aandacht hebben voor hun baasje. Doordat Treibball maar weinig belastend is, is deze  sport ook zeer geschikt voor jonge honden, oude honden en honden met een lichamelijke beperking.

In het midden van een terrein liggen 8 grote ballen (meestal gymnastiekballen). Deze ballen liggen in een driehoek, zoals bij poolbiljarten. De baas staat met zijn hond aan de rand van het veld bij een goal. Op teken van de baas dient de hond zo snel mogelijk de ballen (één voor één) terug te drijven naar de baas, waar de ballen dan ook nog in de goal moeten belanden. De baas mag gebruik maken van stem, handgebaren of fluitsignalen.
Er zijn nog veel andere varianten mogelijk, afhankelijk van het niveau zoals bv een parcours afleggen met een bal.

Bij HS Pallieter moeten honden hun brevet gehoorzaamheid /agility behaald hebben en moeten ze los in groep kunnen trainen. Treibball wordt getraind op woensdagavond vanaf 20.45u.

Ook voor deze sport is tevens een reglment opgemaakt en sinds 16/09/2017 officieel erkend door de KKUSH onder sectie D5.

*meer info kan je steeds bevragen bij Hilde en Carine, zij geven de lessen op woensdagavond.*

Hilde Van den Broeck: GSM: +32 486/28.32.92

©HSPallieter                          Honden weten Waarom!