Veelgestelde vragen

Nadat de pup al zijn inentingen gekregen heeft en da’s op 12 weken. Anderzijds adviseren we om reeds vanaf 8 weken naar Pallieter komen. Jou pup kan er – op afstand – socialiseren met rustige soortgenootjes.

Het is geen geheim dat we liefst hondjes van 8 à 12 weken zien verschijnen. Als jouw hond de lesjes kan volgen, zonder ze te storen, dan is er geen enkel probleem. Mogelijk heeft hij het in het begin een beetje moeilijk in groep. In dit geval krijg je tijdelijk een iets persoonlijkere begeleiding. “Geduld” zal jouw bontgenoot zijn.

Inderdaad, alle rassen zijn welkom. Het zal voor iedereen wel duidelijk zijn dat niet alle rassen op dezelfde manier evolueren.

Kom bij een eerste bezoek minstens een kwartiertje voor de les toe, dan kunnen we kennismaken en word je voorgesteld aan de lesgeefster. Je krijgt dan meteen ook een woordje uitleg over de werking van de club.

Als jouw pup alle inentingen gehad heeft, dan kan je dan een GRATIS proeflesje meedoen. Breng hondensnoepjes mee, een hondenspeelgoedje, het gezondheidsboekje en vooral een gezonde portie enthousiasme en geduld. We adviseren ook een HALS-bandje. Je zou zelf vaststellen dat een harnasje onhandig is op het terrein. Hetzelfde geldt voor “flex” en “rollijnen”. Meer info daarover krijg je in ons winkeltje. We adviseren ook om de pup voor de les geen of weinig eten te geven. Trainen doe je best niet met een volle maag. Leden van Pallieter zijn verplicht een familiale verzekering te hebben.

Het lidgeld bedraagt € 75,00 voor de eerste 12 maanden. Een 2de “familielid” betaalt slechts € 50,00. Jaarlijkse hernieuwing: alles aan € 50,00. Jouw ziekenfonds betaalt allicht een stuk van het lidgeld terug omdat je aansluit bij een sportclub. Lidgeld kan je bij Pallieter best met bankcontact betalen. In het lidgeld is inbegrepen:

  • 2 geleide trainingen per week (woensdag en zondag) X 52 weken = 104 lessen.
  • Deelname aan al ons sociale activiteiten, opleidingen, workshops, infoavonden…
  • 10% korting op alle aankopen in ’t Twinkeltje inclusief op kwaliteitsvoeding CANEX.
  • Je mag met zoveel honden trainen als je wil. Voor honden die we niet kennen, geldt de regel: “Ze moeten probleemloos in groep kunnen trainen.”
  • Onze terreinen staan een ganse week open voor alle Pallieterleden. Je kan komen oefenen wanneer je wil met uitzondering van de clubdagen: woensdag- en vrijdagavond en zondag voormiddag. Opgepast: Het is geen “uitloopweide”. Je moet wel degelijk met je hond oefenen. Loopse teefjes mogen onze terreinen nooit betreden.

De minimumleeftijd voor een baasje is in principe 14 jaar. Onder voorbehoud en mits overleg met het bestuur, kunnen hierop uitzonderingen toegestaan worden, bijvoorbeeld met kleine hondjes.

Doorgaans begin je in de puppy-klas en daarna schuif je automatisch door naar de préjuniors en de juniorklas. Het is de instructeur die beslist wanneer je klaar bent om te “promoveren”. Om over te gaan naar B- of C-klas moet je een overgangsproefje doen. Meer info hierover vind je hier.

Het doel van iedere Pallieter zou moeten zijn: Het behalen van het officiële brevet van de Koninklijke Kynologische Unie Sint Hubertus (K.K.U.S.H.). Dit behaal je, na intensieve voorbereiding, in de C-klas. Dit brevet is jouw toelating tot de debutantenklas. Meer uitleg over de andere mogelijkheden bij Pallieter, vind je terug op deze website onder: “Disciplines”

Vul het contactformulier in of stuur een mailtje met omschrijving van het ongewenst gedrag naar hspallieter@skynet.be. We zetten dat dan door naar de best geplaatste collega om je “raad op maat” te geven. Bij ernstig problemen wordt je mogelijk gecontacteerd door onze gedragstherapeute Nora Figoureux uit Koningshooikt?  “Basisadvies” is in ons lidgeld inbegrepen. Als Nora écht een diepteanalyse moet maken en bijv. bij jou thuiskomen, dan is dit met haar af te stemmen.

Geen enkel probleem. Stuur een mail via ons contactformulier en de factuur zal worden doorgemaild.

Als jouw hond probleemloos in groep kan trainen, zonder de les te storen, dan ben je meer dan welkom. Het is bij ons ook geen verplichting om wedstrijden onder onze naam in te schrijven. Pallieter staat voor vrijheid.

Dat is perfect mogelijk, maar altijd eerste naar de plaswei, als je toestellen gebruikt, zet ze dan terug op hun plaats, als jouw hond een drolletje doet, ruim het dat steeds op en… onze trainen dienen om met je hond te oefenen. Het is GEEN losloopweide om verschillende honden te laten spelen met mekaar. Je mag ook nooit andere bezoekers storen. Meer over “hoe word ik lid” vind je op deze website.