Beste Pallieter ,

In deze nieuwsbrief vind je volgende onderwerpen:

 • Zondag 31 maart ’24: PAASBRUNCH maar ’t is gewoon les.
 • Opstart nieuwe brevet-C-klas vanaf zondag 7 april 2024
 • Vanaf april: Opstart nieuwe Treibball-klas voor beginners.
 • Schade door hond aan geparkeerde wagen.
 • ALLERLEI (Belangrijke info)

Zondag 31 maart ’24: PAASBRUNCH
maar ’t is gewoon les

Spijtig genoeg is inschrijven voor de Paasbrunch niet meer mogelijk. ’t Is gewoon les maar in ons clublokaal zullen er geen zitplaatsen zijn. Je kan best drankjes, pistolékes en dergelijke afhalen aan den toog en op het terras nuttigen.

’t Is Pasen dus verwachten we bezoek…. en eitjes voor iedereen….

Wie nog eens wil bekijken welk festijn er, voor weinig centjes, wordt aangeboden op onze Paasbrunch KLIKT HIER

Opstart nieuwe brevet-C-klas vanaf zondag 7 april ’24

Telkens twee maal per jaar starten met we een brevet C-klas op om cursisten goed voor te bereiden op de brevetproef waarmee je het felbegeerde diploma kan behalen van de Koninklijke Kynologische Unie Sint Hubertus. Bij Pallieter is er telkens een brevetproef in ’t voorjaar en eentje in ’t najaar.

Opstart van de volgende brevet-C-klas is zondag 7 april ’24. De lessen zullen op woensdag doorgaan om 21.00 u en op zondag om 10.30 u.

In deze klas wordt er enkel op de brevet oefeningen getraind, uitleg over de puntentelling gegeven en worden er tips en tricks gegeven om op een zo goed mogelijke manier te kunnen deelnemen en slagen in de proef. Wanneer blijkt dat een “team” er nog niet klaar voor is, dan zal dit ook gezegd worden. Om te kunnen slagen moeten alle oefeningen uitgevoerd kunnen worden (een “0” op een oefening betekent niet geslaagd.)

Honden die nog gaan lopen en hierdoor anderen hinderen, kunnen in deze les niet meetrainen want dit betekent duidelijk dat ze er nog niet klaar voor zijn. Zij kunnen trouwens ook niet slagen op de officiële proef. Om te slagen in een brevetproef moet je 70% van de punten halen (en geen “0”) om officiële wedstrijden te mogen spelen. Wij hebben bij Pallieter de regel dat wie een uitslag haalt vanaf 60% (en geen “0”) wel mag meetrainen bij de recreanten.

OPGEPAST: “In de brevetklas worden geen oefeningen meer AANGELEERD”. De hond moet alle oefeningen reeds kennen. ’t Is enkel AFWERKING”.

Wie wil kan alvast op onze website opzoeken welke oefeningen er op een brevetproef moeten gedaan worden, wat er mag en niet mag en de puntentelling die hierbij hoort. Aangezien dit over een officiële wedstrijd gaat, kunnen wij hiervan niet afwijken. Voor meer info over de brevetproeven en de puntentelling KLIK JE HIER

Bericht voor de C-klassers die er nog niet helemaal klaar voor zijn: Geen nood, dat is geen probleem, Pallieter organiseert 2 keer per jaar een brevetproef. Een volgende keer is op 8 november ’24 en ook dan zal er een 6-tal weken vooraf een brevet-C-klas zijn.

Vanaf april ’24: Opstart nieuwe Treibball-klas voor beginners.

Voor wie interesse heeft in Treibball, is het moment gekomen om contact op te nemen met Hilde Van den Broeck. Er wordt vanaf volgende week een klas opgestart voor BEGINNERS.

Treibball is in België een jonge sport die veel aan populariteit wint. ’t Is fun-fun-fun voor alle rassen en alle leeftijden, zelfs voor hondjes met een lichamelijke beperking. Om deel te nemen moet je hond probleemloos, los, in groep kunnen werken.

In het midden van het terrein liggen, in een driehoek, 8 grote gymnastiekballen. Op het teken van het baasje (stem, handgebaar of fluitsignaal), gaat de hond de ballen één voor één terugdrijven naar zijn baas zodat ze uiteindelijk in het doel belanden.

Lesuren: Maandagavond (tenzij regen of veel wind). Steeds in overleg met de instructeurs
Meer info: Hilde Van den Broeck – hilde.bandits@hotmail.be

Schade door hond aan geparkeerde wagen.

We kregen volgend verontrustend bericht binnen van één van onze leden:

Quote:

Beste John

Toen we vanmiddag bij onze wagen kwamen na onze les zag ik op het kofferdeksel van onze wagen afdrukken van hondenpoten met de bijhorende krassen. Thuis gekomen merkte ik nog meerdere afdrukken over de ganse wagen. Ook de zijkant en vooraan had een vermoedelijk grote hond zijn stempel achtergelaten. De slijkafdrukken zijn geen probleem maar de krassen vind ik minder aangenaam.
Ik weet dat dit bij iedereen kan gebeuren maar het minste wat je als eigenaar van deze hond kan doen is even komen informeren van wie de wagen is, verontschuldigen aanbieden en informeren naar eventuele kosten die zich voordoen.
Het spijtige van deze zaak is dat wij onze wagen net op onze kosten hebben laten herstellen na een aanrijding met vluchtmisdrijf.
Zou u zo vriendelijk willen zijn om dit even te melden in de volgende nieuwsbrief dat mensen niet gepanikeerd of beschaamd hoeven te zijn bij dergelijke voorvallen. Maar het gewoon even te melden. We zijn allemaal maar gewone werkende mensen die graag hun bezittingen met de nodige zorg behandelen.

Alvast bedankt.

Mvg 

Unquote

De foto’s vind je op onze facebookpagina en faceboekgroep.

We vinden dit een heel vervelende zaak. Heeft iemand iets gezien? Laat het ons weten..
Als bestuur nemen we dit bijzonder ernstig. We zullen er over nadenken om offertes te vragen voor camera’s.

ALLERLEI (Belangrijke zaken)

 • Deze keer blijven de trainingsuren van onze recreanten, bij de opstart van de Brevet-C-klas, ongewijzigd.
 • In april ’24 is er op volgende dagen GEEN les:
  • Zondag 14 april wegens Nationale Flyballwestrijd @ Pallieter
  • Vrijdagavond 26 april wegens Pallieterkwis in zaal Familia
 • Binnen een paar dagen volgt nog een nieuwsbrief met aandacht voor volgende punten:
  • Nog enkele plaatsen voor de Pallieterkwis. Voor meer info KLIK HIER
  • Op zaterdag 13 april hebben we een feestje met live-muziek van The Lost Souls.
  • De Pallieter-Wandel-Zoektocht in Berlaar van 9-6-24
  • Kom supporteren op ons Darts-tornooi van 3-5-24
  • Medewerkers gezocht voor onze LENTEPOETS op 25-5-24
  • Alle info over onze vieren 25-jaar-Pallieter op 9-6-24
  • Medewerkers gezocht voor onze viering op 9-6-24