Nieuwsbrief #3


Opstart van de C-klas en Brevet-klas
Overgangsproeven

 

Beste Andy ,

In deze nieuwsbrief vind je volgende onderwerpen:

 • Eindelijk…. Opstart van de C-klas en de Brevet-klas
 • Overgangsproeven van juniors naar B-klas en van B-klas naar C-klas
 • De boekingsagenda voor maart staat nu open voor pups – préjuniors – juniors – B-klas en C-klas
 • Allerlei

Opstart van de C-klas en Brevet-klas vanaf 6 maart ’21

Voor 1 april verwachten we geen versoepelingen vanuit de veiligheidsraad. Ondanks de bijzonder moeilijke omstandigheden hebben we er toch voor gekozen ook vanaf maart ook de C-klas en de Brevet-klas terug op te starten, zo niet dreigt de achterstand onoverbrugbaar te worden

B-klas en Brevet-klas kunnen iedere zaterdagvoormiddag les komen volgen. De strikte voorwaarden zijn dezelfde als voor de pup’s, préjuniors, juniors en B-klas, namelijk:

 • Enkel op afspraak via ons contactformulier op de website www.hspallieter.be of mail naar john.aerts@skynet.be.
 • Maximum 3 cursisten + 1 instructeur per terrein, ver uit mekaar.
 • Toeschouwers zijn niet toegelaten.
 • Het clublokaal is gesloten; Toiletten open.
 • Volg het doorgangsplan.
 • Mondmasker verplicht op de parking tot aanvang van de les. Tijdens de les mag het af. Als de les gedaan is, onmiddellijk terug aan.
 • Handen ontsmetten alvorens de terreinen te betreden.

Je kan jouw lessen nu reeds boeken tot en met eind maart. De mogelijkheden zijn: 09:30 u of 10.00 u. Een les zal ongeveer 45 minuten duren. We trachten aan alle voorkeuren te voldoen maar kunnen dit niet garanderen. Alvast bedankt voor jullie flexibiliteit.

Hartelijke dank en appreciatie voor de instructeurs die zich hiervoor extra willen vrijmaken.

Overgangsproeven van juniors naar B-klas en van B-klas naar C-klas op zaterdag 27 maart.

Door een massale toestroom van nieuwe leden, staat de boekingsagenda overvol. We moeten alle lesdagen extra lesuren creëren met alle logistieke en administratieve problemen daaraan verbonden. Doorstroming is dus noodzakelijk.

Overleg met jouw instructeur en als je denkt dat je er klaar voor bent, stuur dan zo spoedig mogelijk een mail naar john.aerts@skynet.be. of gebruik het contactformulier op onze website. Aanvangsuren van de proeven zijn  09.30H en 10.30H

Let wel: om deel te nemen aan de overgangsproef naar de Juniors, moet jouw hondje minimum 6 maanden zijn. Een gedetailleerde beschrijving van die overgangsproeven vind je op onze website www.hspallieter.be rechtsboven onder het “hamburgermenu”. Breng zeker het gezondheidsboekje mee + lidkaart of betaalbewijs van je lidgeld aub.

We wensen jullie veel succes.

Boekingsagenda maand maart voor trainingen geopend.

Dit geldt voor pups – préjuniors, juniors, B-klas, C-klas en Brevet-klas: Stuur zo spoedig mogelijk jouw boekingsvoorkeuren door per mail naar john.aerts@skynet.be of gebruik het contactformulier op onze website. Vermeld zeker ook het klasje waarin je traint.

Voor pups, préjuniors en juniors zijn de mogelijkheden:
 • elke zondag om 09u30 – 10u00 en 10u30
 • op woensdag om 19u00 – 19u30 en 20u00
Voor B-klas, C-klas en Brevet-klas zijn de mogelijkheden:
 • elke zaterdag om 09u30 en 10u30

BELANGRIJK:

We staan slechts met 3 cursisten op een terrein. Da’s verre van ideaal. Tracht LAST-MINUTE-ANNULATIES aub zoveel mogelijk te vermijden. Met slechts 2 in een les staan is niet prettig. Als je TIJDIG afmeldt, dan kunnen we meestal nog een beetje “schuiven” in de planning…

Allerlei:

 • Hondenbezitters en Pallieterleden in het bijzonder,  zijn verplicht om een familiale verzekering te hebben. Controleer of je in orde bent!
 • Of je nu interesse hebt in wedstrijdsport gehoorzaamheid of niet, de doel van iedere Pallieter zou moeten zijn: het behalen van het “Brevet van de Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus” en dit ongeacht welk ras je gekozen hebt. Da’s een officieel diploma dat bevestigt dat jouw hond “gehoorzaam” is. Bij Pallieter wordt je op deze officiële proef grondig voorbereid in de C-klas. Je hond moet minimum 1 jaar zijn. Als je hierover meer info wil, praat dan met jouw instructeur.
 • Op zondag 24 januari hebben we een voorlopig absoluut record gevestigd. Er passeerden 106 hondjes op één lesdag allemaal in groepjes van 3 cursisten + één instructeur… en dit allemaal 100% corona-proof. Nergens werden problemen gemeld.
 • ’t Twinkeltje op Pallieter is steeds open tijdens de lesuren. Nu ook op zaterdag voormiddag. Loop er zeker eens binnen. ’t Is onze enige bron van inkomen momenteel. ’t Is doorgaans goedkoper dan in andere winkels en leden krijgen 10% korting. Geef zeker bijzondere aandacht aan ons kwaliteits-honden-voer CANEX.
 • … en voor de rest…. Als je tevreden bent van Pallieter: Zegge het voort… Niet 100% tevreden: Zeg het tegen ons, dan kunnen we bijsturen.