Beste << Test First Name >> ,

In deze nieuwsbrief vind je volgende onderwerpen:

 • Laatste week om Limburgse Vlaaien te bestellen.
 • 23-4-22 feestje op Pallieter met live-muziek & Flyballwedstrijd 24-4-22.
 • Melding van kennelhoest bij één van onze pups.
 • Aanvang Dog Dance @ Pallieter.
 • Wie wil graag mee Treibballen? Instapmogelijkheid vanaf 4 april ’22. Treibball-wedstrijd op Pallieter zondag 20 maart ’22.
 • Luxe Paasbrunch op zondag 17 april ’22.
 • Wistjedatjes…

Laatste week om lekkere Limburgse vlaaien te bestellen.

Onze actie loopt prima. We stevenen af op een recordbestelling bij succesbakkerij Vangrootloon! Voor een bestelbon klik HIER.

Net zoals in de  “corona-loze” jaren, organiseren we weer een taartenslag met:

LEKKERE LIMBURGSE VLAAIEN
Overtuig familieleden, kennissen, buren, collega’s … om Hondenschool Pallieter te steunen en geniet samen van een stuk Limburgse taart.

Een bestelbon vind je in ons clublokaal OF KLIK HIER!!! Print het document uit, vul het DUBBEL in en geef het samen met jouw CASHGELD af, aan den toog in ons clublokaal.

Ze kosten slechts € 8,00 en je kan kiezen uit:

– ABRIKOOS – ANANAS – BREUGHEL (Appel en rozijntjes) – NOUGATINE –
KRIEKEN – PRUIMEN – RIJST –
… meer info of extra formulieren krijg je van Marina, Dany of Nicole achter den toog in ons clublokaal.
Alvast bedankt voor jullie steun … en … SMAKELIJK!

Zaterdagavond 23 april feestje op Pallieter met LIVE-MUZIEK! Zondag 24 april is er GEEN LES, WEL grote Flyballwedstrijd.

Feesten mag terug en bij Pallieter is iedere reden goed genoeg om een feestje te bouwen.

Zondag 24 april organiseren we op Pallieter onze eerste grote Flyballwedstrijd. Verschillende deelnemers komen reeds vanaf zaterdag met motorhomes en caravans. We willen die deelnemers verrassen met een Pallieterfeestje op zaterdagavond 23 april.

John heeft een aantal muzikanten gecontacteerd en zal met zijn LOST SOULS and friends live-muziek brengen uit de jaren 60-70 (Avro’s-Top-Pop-muziek)… Inkom is GRATIS. Bring your dancing shoes!!!

Voor meer info over The Lost Souls klik je HIER.
Zondag 24 april verwachten we alle Pallieters om ons Flyballteam “The Bandits” te komen aanmoedigen. We maken er een toffe dag van met frisje drankjes en lekker eten!

Voor meer info over Flyball op Pallieter klik je HIER  of je kan ook Ludo Huysmans of Hilde Van den Broeck contacteren.

Melding van kennelhoest

We kregen een melding binnen van kennelhoest bij één van onze pups.

Honden besmet met kennelhoest zijn tot 14 dagen na de behandeling en/of laatste hoest niet toegelaten op de terreinen, noch in of rond ons clublokaal. Er is een meldingsplicht zodat er maatregelen kunnen getroffen worden.

Iedereen wordt aangeraden om aandacht te hebben voor de symptomen:

 • Harde droge hoest
 • Kokhalzen met slijm
 • Koorts
 • Sloomheid
 • Slecht eten

Advies voor alle Pallieters:

Gebruik voorlopig GEEN GEMEENSCHAPPELIJKE drinkenbakken. Haal exclusief water voor jouw hond en spoel ze grondig voor- en na gebruik. Gelieve de drinkenbakjes daarna terug op hun plaats te zetten zodat ze niet blijven rondslingeren aub!

Wie meer info wil over kennelhoest klikt HIER

DOG DANCE @ Pallieter. Demonstratie op zondag 3 april ’22 omstreeks 13.45H
(na de lessen)

Terrasbezoekers op Pallieter hebben het vermoedelijk reeds gemerkt. Een paar van onze leden doen na de les regelmatig indrukwekkende “kunstjes” met hun hondjes op onze puppy-terreinen.
Zo’n 15 jaar geleden, toen we onze terreinen nog op FC De Kampioenen in Ranst hadden, was Hondenschool Pallieter een toonaangevende club op Dog-Dance-gebied met als orgelpunt een internationale, drukbezochte wedstrijd in Den Boomgaard in Ranst.

Op vraag van verschillende Pallieterleden gaan we deze toffe discipline terug opstarten. Een aantal enthousiaste dames – onder meer Nancy, Nora, Hilde, Martine… – hebben een werkgroepje opgericht om dit in goede banen te leiden.

Bij Dog Dance ontstaat een zeer hechte band tussen hond en baasje. Samen plezier maken staat voorop. Voor een meer uitgebreide uitleg over Dog Dance klik je HIER. Er staan ook talloze filmpjes op YouTube.
DEMONSTRATIE:

Wie interesse heeft, blijft zondag 3 april na de les effe hangen op ons zonneterras. Om +/- 13.45H is er een demonstratie met heel veel uitleg.

Stuur best een kort mailtje naar nancy.dauwe@telenet.be of hspallieter@skynet.be om jouw interesse te bevestigen, dan weten we hoeveel volk we ongeveer kunnen verwachten.

DEELNEMEN AAN DE LESSEN DOG DANCE:

Deelnemen aan de lessen behoort tot ons lidgeld en is voor leden gratis. ’t Is wel belangrijk dat jouw hondje “los” kan werken tussen soortgenootjes. Daarom laten we geïnteresseerden op vrijdag 22 april een klein ingangsproefje afleggen.

De lessen zullen doorgaan op vrijdagavond vanaf 19.30H voor beginners en aansluitend voor gevorderden. Eerste lesdag is op vrijdag 29 april ’22.

Veel plezier…

Wie wil graag mee “Treibballen”? Instapmogelijkheid vanaf maandag 4 april ’22. Treibball-wedstrijd op Pallieter
zondag 20 maart ’22.

Treibball is in België een jonge sport die veel aan populariteit wint. ’t Is fun-fun-fun voor alle rassen en alle leeftijden, zelfs voor hondjes met een lichamelijke beperking. Om deel te nemen moet je hond probleemloos, los, in groep kunnen werken.

In het midden van het terrein liggen, in een driehoek, 8 grote gymnastiekballen. Op het teken van het baasje (stem, handgebaar of fluitsignaal), gaat de hond de ballen één voor één terugdrijven naar zijn baas zodat ze uiteindelijk in het doel belanden.

Lesuren:    
Maandagavond (tenzij regen of veel wind). Steeds in overleg met de instructeurs

Voor meer info kan je op Pallieter bij Hilde of Martine terecht. Ik vond ook nog een toffe website met meer uitleg over treibball, klik daarvoor HIER. Op Youtube vind je ook talrijke filmpjes.

INSTAPPEN:

Treibballtrainingen behoren tot ons lidgeld. Het is dus gratis voor Pallieterleden. 2 X per jaar hebben we een “instapmoment”. Da’s telkens de eerste maandag van april en september. Kandidaten doen een klein instapproefke om aan te tonen dat de woef probleemloos “los” kan werken tussen soortgenootjes. Hondjes moeten minimum 1 jaar oud zijn.

TREIBBALLWEDSTRIJD en gelijktijdig Sociabiliteitsproef:

Zondag 20 maart ’22 organiseren we na de middag onze Pallieter-Treibball-wedstrijd. Er nemen verschillende Pallieters deel. De drank zal fris staan en er is altijd iets lekkers om te eten. KOM DUS ZEKER SUPPORTEREN!

Daarenboven hebben we gelijktijdig onze Sociabiliteitstest en da’s ook heel interessant om eens te bekijken. Voor meer info over de sociabiliteitsproef klik je HIER.

BELANGRIJK: VOOR DE MIDDAG IS HET GEWOON LES

Luxe Paasbrunch op
zondag 17 april 22

Schrijf spoedig in. Het aantal plaatsen is beperkt!!!
Voor een (dubbel) inschrijvingsformulier klik HIER. Print het effe uit. Je moet er maar eentje invullen hoor.

Afgeven in ’t Twinkeltje en bij voorkeur betalen met bancontact aub.

Paaszondag is er gewoon les.
Misschien krijgen we zelfs bezoek van de Paashaas…

Het MENU samengesteld door Nicole en haar team:
Diverse broodjes en koffiekoekjes
Heerlijke Paaseitjes
Eitjes met spek – Beenham en asperges
Noorse visschotel (Heilbot – Zalm – Forel)
Charcuterie- en kaasschotel
Diverse Quiches
Koffie – Thee – Fruitsap
Aspergesoep
Lamsstoofpotje met lentegroentjes
Paaskuiken met champignonsaus en appelmoes
Gezalmde tongrolletjes – Scampi van de chef
Vegi-lasagna
Aardappelpuree – Gebakken patatjes
Assortiment desserten
Voor  € 22,00 per persoon. Breng dus gans de familie mee!
(Kindjes vanaf 8 jaar: € 13,00 – jonger = GRATIS)
Doorlopend van 10.00 tot 14.00 uur

Allerlei / Wist-je-datjes…

 • Hondenschool Pallieter heeft momenteel +/- 650 leden en daar zijn we trots op. Hou er evenwel rekening mee dat we in principe ENKEL PUPPY’s inschrijven, liefst van 8 tot 12 weken in onze Welpenklas. Oudere honden zijn enkel welkom als ze de les niet storen. Hierdoor is het op onze terreinen doorgaans rustig. Sommige mensen denken dat een hondenschool dient om probleemgedrag op te lossen. Hondenschool Pallieter is eerder een “socialisatieclub”.
 • Terrastraining vinden we voor onze hondjes héél belangrijk. Ook in ons clublokaal vragen we om de hondjes “rustig” te houden.
 • Voor de geslaagden in een overgangsproefje van juniors naar B-klas of van B-klas naar C-klas worden er steeds diploma’s geschreven. Die kan je daags nadien afhalen in ’t Twinkeltje.
 • Van jouw lidgeld trekt iedereen een stukske terug van z’n ziekenkas. Vraag een formulier “aansluiting bij de sportvereniging” aan of download het van hun website. Plak er een ziekenkas-klevertje op en geef het af op Pallieter en daags nadien ligt het ingevulde formulier op jou te wachten in ’t Twinkeltje.
 • Juniors, B- en C-klas verzamelen 5 minuten voor de training achteraan op de parking ter hoogte van de rode containers. Hou voldoende afstand en hou de hondjes rustig.
 • Het Wifi-Wachtwoord op Pallieter is eenvoudig “hspallieter”.
 • Ons toogpersoneel zoekt nog steeds naar toffe collega’s. Iemand kandidaat?
 • … en ook onze technische dienst (onderhoud terreinen, kleine klusjes…) kan nog een aantal extra handen gebruiken.
 • Er is iedere zondagochtend ontbijt te verkrijgen op Pallieter (Pistolékes of sandwiches met préparé, kaas, hesp, spek met ei) en er is ook steeds verse soep. Ontbijt kan je best vooraf bestellen bij Nicole of Marina. Je kan ook mailen naar john.aerts@skynet.be
 • We vragen nogmaals aan alle cursisten om minimum 10 minuten VOOR de les, aanwezig zijn. Laatkomers zijn bijzonder storend voor hondjes die wél tijdig in de les staan.
 • We herinneren jullie ook graag aan de “loopsheid-procedure” op Pallieter. Loopse teefjes zijn nooit toegelaten op de terrein, in- en rond het clublokaal. Na het laatste bloedverlies, nog één extra week thuishouden.
 • Doe uw web-aankopen via TROOPER en steun Hondenschool Pallieter. Voor meer info over de Trooper-procedure klik HIER.
 • ONZE PARKING wordt te klein. PARKEER DICHT BIJ MEKAAR EN SLUIT GOED AAN AUB!!! Als onze parking volzet is, dan heb je de mogelijkheid om aan de andere kant van het terrein – tegen de achtertuinen van de buren – te parkeren. Hou die doorgang zeker vrij aub.
 • Alle leden van Pallieters krijgen in ’t Twinkeltje 10% korting. Ons favoriete merk hondenbrokken is HobbyFirst/Canex. Voor meer info KLIK JE HIER!
 • Om onze dienstverlening te optimaliseren zijn we altijd bijzonder nieuwsgierig naar wat onze leden vinden van onze werking. Neem effe de tijd en klik op deze GOOGLE-link: GEEF HIER UW REVIEW.
 • Hondenschool Pallieter heeft 2 Facebookpagina’s die redelijk simultaan lopen. Eén van die groepen is in principe “privé” maar mits eenvoudige aanvraag kan je toetreden. Bekijk ze allebei en klik: