Beste << Test First Name >> ,

In deze nieuwsbrief vind je volgende onderwerpen:

 • Morgen, zondag 27-3-22 vlaaien afhalen op Pallieter
 • Zondag, 3 april opstart van een nieuwe “brevetklas”
 • Aanvang Dog Dance @ Pallieter.
 • Luxe Paasbrunch op zondag 17 april ’22.
 • Zaterdagavond 23-4-22 Pallieterfeestje met live-muziek. Zondag 24-4-22 grote Flyballwedstrijd

Geheugensteuntje: Morgen, zondag 27 maart VLAAIEN afhalen op Pallieter.

We hebben een absoluut recordaantal vlaaien verkocht: 542. VERGEET ZE MORGEN (zondag 27-3-22) NIET AF TE HALEN. Hartelijk dank voor jullie inzet. In het bijzonder:

 • Bruno Van Lindbergen: 21 stuks
 • Jonathan Storms: 22 stuks
 • Kyano Helling: 23 stuks
 • Stephanie Brustle: 26 stuks
 • J.P. en Linda: 26 stuks
 • Danny en Marina: 51 stuks!!!!!

Remember: het uur verandert vannacht!

Zondag, 3 april: opstart van een nieuwe “brevetklas”

Het doel van iedere Pallieter zou moeten zijn: “Het behalen van het groot diploma/brevet gehoorzaamheid van de Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus”. Da’s voor IEDEREEN haalbaar, ongeacht het ras.

Onze volgende brevetproef gaat door op Vrijdagavond 13 mei ’22.

Bij Hondenschool Pallieter wordt je hierop intensief voorbereid in onze BREVETKLAS. Instructeurs Magna en René begeleiden honden uit de C-klas die klaar zijn om de proef af te leggen. Dit zijn de voorwaarden om deel te nemen aan de BREVETKLAS:

 • De hond moet er “klaar” voor zijn. Hij moet alle oefeningen kunnen. ’t Is NIET de bedoeling om de oefeningen nog aan te leren in de brevetklas. De brevetklas heeft als doel dat de oefeningen zo correct mogelijk worden afgewerkt met een hoge score als resultaat. Er wordt enkel aan “fine-tuning” gedaan. De theoretische regels en puntentelling worden duidelijk uitgelegd.
 • Hond moet minimum 12 maanden oud zijn en geslaagd in de sociabiliteitsproef.
 • Honden die onvoldoende “onder controle” staan en op het terrein gaan “toeren”, worden uitgesloten. Ook honden die zich agressief gedragen tegenover soortgenoten kunnen niet deelnemen.

Als je jezelf engageert voor de brevetklas…:

 • kom dan zoveel mogelijk naar de les.
 • en je traint met meerdere personen met dezelfde hond. Kies dan duidelijk WIE de brevetproef gaat afleggen en het is bij voorkeur DIE persoon die deelneemt in de brevetklas.
 • bekijk dan zeker vooraf nog eens de beschrijving en de puntentelling van de brevetproef op onze website of KLIK HIER

Praktische afspraken over inschrijven voor de brevetproef, worden in de les uitgelegd.

De lesuren zijn:

 • Op zondag om 10.30H
 • Op woensdag om 21.00H

Tracht steeds 15 minuten voor de les aanwezig te zijn.

Belangrijk:

Onze brevet-klas-instructeurs Magna en René steken hier veel tijd en energie in. Ze kunnen steeds beslissen dat een combinatie er niet klaar voor is. Da’s meestal een teleurstellende boodschap maar we rekenen op jullie begrip. Je kan dan gewoon verder les volgen in onze C-klas. Onze volgende brevetproef is begin November 22.

We wensen de deelnemers aan de brevetproef, bijzonder veel succes zodat we na de proef een feestje kunnen bouwen…

Luxe Paasbrunch op
zondag 17 april 22

Schrijf spoedig in. Het aantal plaatsen is beperkt!!!
Voor een (dubbel) inschrijvingsformulier klik HIER. Print het effe uit. Je moet er maar eentje invullen hoor.

Afgeven in ’t Twinkeltje en bij voorkeur betalen met bancontact aub.

Paaszondag is er gewoon les.
Misschien krijgen we zelfs bezoek van de Paashaas…

Het MENU samengesteld door Nicole en haar team:
Diverse broodjes en koffiekoekjes
Heerlijke Paaseitjes
Eitjes met spek – Beenham en asperges
Noorse visschotel (Heilbot – Zalm – Forel)
Charcuterie- en kaasschotel
Diverse Quiches
Koffie – Thee – Fruitsap
Aspergesoep
Lamsstoofpotje met lentegroentjes
Paaskuiken met champignonsaus en appelmoes
Gezalmde tongrolletjes – Scampi van de chef
Vegi-lasagna
Aardappelpuree – Gebakken patatjes
Assortiment desserten
Voor  € 22,00 per persoon. Breng dus gans de familie mee!
(Kindjes vanaf 8 jaar: € 13,00 – jonger = GRATIS)
Doorlopend van 10.00 tot 14.00 uur

Zaterdagavond 23 april feestje op Pallieter met LIVE-MUZIEK! Zondag 24 april is er GEEN LES, WEL grote Flyballwedstrijd.

Feesten mag terug en bij Pallieter is iedere reden goed genoeg om een feestje te bouwen.

Zondag 24 april organiseren we op Pallieter onze eerste grote Flyballwedstrijd. Verschillende deelnemers komen reeds vanaf zaterdag met motorhomes en caravans. We willen die deelnemers verrassen met een Pallieterfeestje op zaterdagavond 23 april.

John heeft een aantal muzikanten gecontacteerd en zal met zijn LOST SOULS and friends live-muziek brengen uit de jaren 60-70 (Avro’s-Top-Pop-muziek)… Inkom is GRATIS. Bring your dancing shoes!!!

Voor meer info over The Lost Souls klik je HIER.
Zondag 24 april verwachten we alle Pallieters om ons Flyballteam “The Bandits” te komen aanmoedigen. We maken er een toffe dag van met frisje drankjes en lekker eten!

Voor meer info over Flyball op Pallieter klik je HIER  of je kan ook Ludo Huysmans of Hilde Van den Broeck contacteren.

DOG DANCE @ Pallieter. Demonstratie op zondag 3 april ’22 omstreeks 13.45H
(na de lessen)

Terrasbezoekers op Pallieter hebben het vermoedelijk reeds gemerkt. Een paar van onze leden doen na de les regelmatig indrukwekkende “kunstjes” met hun hondjes op onze puppy-terreinen.
Zo’n 15 jaar geleden, toen we onze terreinen nog op FC De Kampioenen in Ranst hadden, was Hondenschool Pallieter een toonaangevende club op Dog-Dance-gebied met als orgelpunt een internationale, drukbezochte wedstrijd in Den Boomgaard in Ranst.

Op vraag van verschillende Pallieterleden gaan we deze toffe discipline terug opstarten. Een aantal enthousiaste dames – onder meer Nancy, Nora, Hilde, Martine… – hebben een werkgroepje opgericht om dit in goede banen te leiden.

Bij Dog Dance ontstaat een zeer hechte band tussen hond en baasje. Samen plezier maken staat voorop. Voor een meer uitgebreide uitleg over Dog Dance klik je HIER. Er staan ook talloze filmpjes op YouTube.
DEMONSTRATIE:

Wie interesse heeft, blijft zondag 3 april na de les effe hangen op ons zonneterras. Om +/- 13.45H is er een demonstratie met heel veel uitleg.

Stuur best een kort mailtje naar nancy.dauwe@telenet.be of hspallieter@skynet.be om jouw interesse te bevestigen, dan weten we hoeveel volk we ongeveer kunnen verwachten.

DEELNEMEN AAN DE LESSEN DOG DANCE:

Deelnemen aan de lessen behoort tot ons lidgeld en is voor leden gratis. ’t Is wel belangrijk dat jouw hondje “los” kan werken tussen soortgenootjes. Daarom laten we geïnteresseerden op vrijdag 22 april een klein ingangsproefje afleggen.

De lessen zullen doorgaan op vrijdagavond vanaf 19.30H voor beginners en aansluitend voor gevorderden. Eerste lesdag is op vrijdag 29 april ’22.

Veel plezier…

Wie wil graag mee “Treibballen”? Instapmogelijkheid vanaf maandag 4 april ’22. Treibball-wedstrijd op Pallieter
zondag 20 maart ’22.

Treibball is in België een jonge sport die veel aan populariteit wint. ’t Is fun-fun-fun voor alle rassen en alle leeftijden, zelfs voor hondjes met een lichamelijke beperking. Om deel te nemen moet je hond probleemloos, los, in groep kunnen werken.

In het midden van het terrein liggen, in een driehoek, 8 grote gymnastiekballen. Op het teken van het baasje (stem, handgebaar of fluitsignaal), gaat de hond de ballen één voor één terugdrijven naar zijn baas zodat ze uiteindelijk in het doel belanden.

Lesuren:    
Maandagavond (tenzij regen of veel wind). Steeds in overleg met de instructeurs

Voor meer info kan je op Pallieter bij Hilde of Martine terecht. Ik vond ook nog een toffe website met meer uitleg over treibball, klik daarvoor HIER. Op Youtube vind je ook talrijke filmpjes.

INSTAPPEN:

Treibballtrainingen behoren tot ons lidgeld. Het is dus gratis voor Pallieterleden. 2 X per jaar hebben we een “instapmoment”. Da’s telkens de eerste maandag van april en september. Kandidaten doen een klein instapproefke om aan te tonen dat de woef probleemloos “los” kan werken tussen soortgenootjes. Hondjes moeten minimum 1 jaar oud zijn.

TREIBBALLWEDSTRIJD en gelijktijdig Sociabiliteitsproef:

Zondag 20 maart ’22 organiseren we na de middag onze Pallieter-Treibball-wedstrijd. Er nemen verschillende Pallieters deel. De drank zal fris staan en er is altijd iets lekkers om te eten. KOM DUS ZEKER SUPPORTEREN!

Daarenboven hebben we gelijktijdig onze Sociabiliteitstest en da’s ook heel interessant om eens te bekijken. Voor meer info over de sociabiliteitsproef klik je HIER.

BELANGRIJK: VOOR DE MIDDAG IS HET GEWOON LES