Beste <<First Name>> ,

In deze nieuwsbrief vind je volgende onderwerpen:

 • BELANGRIJK: Vrijdag 13 mei ’22 is er GEEN les wegens BREVETPROEF.
 • Ook op vrijdag 13 mei ’22: PASTA-DAG @ Pallieter.
 • Nog steeds pintjes aan € 1,50 op Pallieter.
 • Zaterdag 28 en zondag 29 mei ’22: Wereldkampioenschap Flyball in Lommel.
 • Zaterdag 11 juni ’22: LENTEPOETS met zoveel mogelijk volk.
 • Zaterdag 25 juni ’22: Avondfeest Gemeente Berlaar.
 • Nieuwe overgangsproef van B-klas naar C-klas.
 • Allerlei.

BELANGRIJK: Vrijdag 13 mei ’22 is er GEEN les wegens brevetproef

Hondenschool Pallieter organiseert 2 x per jaar een “brevetproef”. Eénmaal in ’t voorjaar en éénmaal in ’t najaar. Bij een geslaagde brevetproef krijgt men een OFFICIEEL DIPLOMA, uitgereikt door de Koninklijke Unie Sint Hubertus (K.K.U.S.H.), met de bevestiging dat jouw hond “gehoorzaam” is. Bij Pallieter worden de kandidaten intensief voorbereid in onze C-klas.

Dit zou het doel moeten zijn van iedere Pallieter. Het is voor IEDEREEN haalbaar ongeacht met welk ras men traint. Jouw hond moet vooraf geslaagd zijn in de “sociabiliteitsproef” en minimum 12 maanden oud zijn.

Niet dat we écht bijgelovig zijn hoor, maar vrijdag de 13de mei is er GEEN les. Anderzijds zijn jullie allen zeer welkom. Er doen 10 Pallieters mee aan de brevetproef en ze rekenen op een massa supporters… en omdat op Pallieter iedere reden goed is voor een feestje, zien we achteraf wel wat er gebeurt. “So bring your dancing shoes…”

We wensen alle deelnemers veel succes!.

Ook op vrijdag 13 mei:
PASTA-DAG@Pallieter

Kom zeker supporteren voor onze 10 Pallieter die hun brevetproef afleggen en geniet van een overheerlijke pasta. Doorlopend vanaf 19.00H zolang de voorraad strekt. Reserveren is niet noodzakelijk maar wel aan te raden. Stuur een kort mailtje naar traiteur.defonteyn@hotmail.com 

 • Pasta Bolognaise:    € 12,00
 • Veggie-pasta:           € 12,00
 • Pasta Scampi           € 14,00

Nog steeds pintjes aan
€1,50 op Pallieter

Je kan er niet omheen. Het beheerst de dagelijkse pers: “ALLES WORDT IN EEN ROTVAART DUURDER”, Gas, elektriciteit, benzine, diesel, brood en alle andere voedingswaren… noem maar op. ’t Zal jullie dus niet verwonderen dat de aankoop van drank ook duurder wordt.

Het is dan ook de logica zelve dat we er over nagedacht hebben, om de drankprijzen voor onze leden te verhogen. Toch hebben we besloten om dit NIET te doen en onze huidige prijzen te behouden.

Een pintje, onze warme drank en de meeste frisdranken blijven aan slechts € 1,50 verkrijgbaar. Ook de prijzen van onze andere dranken blijven behouden (Bijvoorbeeld: Lekkere “Fuga-Cava” en Duvel blijven slechts aan € 2,50).

THUIS wordt het leven alsmaar duurder. Als je op Pallieter bent, moet je daar alvast effe NIET aan denken…

We houden dit vol zolang het voor ons financieel houdbaar is.
Schollekes…

Zaterdag 28 en zondag 29 mei ’22:
Wereldkampioenschap Flyball in Lommel.

Dit jaar wordt het wereldkampioenschap Flyball nog eens een keer in België georganiseerd. Lommel is de gaststad.

Hondenschool Pallieter is geselecteerd met 2 “Bandit-teams”. Het spreekt voor zich dat we met zoveel mogelijk Pallieters gaan supporteren. Carpooling is aanbevolen. Praat met één van onze vaste medewerkers voor meer info.

 • Voor meer praktische info over het WERELDKAMPIOENSCHAP FLYBALL  KLIK HIER
 • Voor meer info over Flyball in ’t algemeen KLIK HIER

Zaterdag 11 juni ’22: LENTEPOETS
met zoveel mogelijk volk

Eén keer op het jaar vragen we de hulp van zoveel mogelijk Pallieter-leden voor onze lentepoets. Door Corona is die de laatste 3 jaar niet kunnen doorgaan. ’t Is dus nodig dat er eens grondig gepoetst, opgeruimd en geschilderd wordt.

Onder meer volgende taken staan al op ons lijstje:

 • Grondige poets en opruim van ’t klublokaal, keuken, bierhok, toiletten, polyvalente zaal en de verschillende opslagruimtes.
 • Het zonneterras grondig poetsen. Ook de zonneluifel en de tent.
 • Onkruid verwijderen rondom gans ons klublokaal;
 • Uitsorteren van alle “toestellen” op onze terreinen en proper maken van de “eilandjes”.
 • Eventueel toestellen repareren en indien nodig schilderen;
 • …. en er komen zeker nog taakjes bij…
Wie heeft de mogelijkheid om te komen helpen?
Je komt terecht in een tof team en leert onze vaste medewerkers beter kennen.
’s Middags voorzien we een Lunch-broodje.

Om vooraf een duidelijke planning en taakverdeling te maken, kan je best een kort mailtje sturen naar traiteur.defonteyn@hotmail.com, dan kunnen we meer praktische informatie doormailen.

Zaterdag 25 juni ’22: Avondfeest Gemeente Berlaar.

Het is alweer 3 jaar geleden dat Gemeente Berlaar nog eens een avondfeest organiseerden. Hondenschool Pallieter is daar altijd aanwezig met een fraaie stand. Lekker schuimende bieren en overheerlijke gerechtjes.

STEUN HONDENSCHOOL PALLIETER en kom massaal langs onze stand. Hondjes zijn uiteraard ook welkom.

Gezien onze officiële clubkleur ROOD is (met ondergeschikt zwart), is de “dresscode” bij voorkeur “A TOUCH OF RED”.

Een beetje extra info:

Op de laatste zaterdag van juni zet Berlaar naar goede gewoonte de zomer in met het Avondfeest. Het Avondfeest is een soort braderij waar Berlaarse handelaars en verenigingen je verwennen met hapjes en drank, koopwaar en informatie. Er zijn ook verschillende dans- en muziekoptredens.

Wat nooit ontbreekt op het Avondfeest zijn straatanimatie, een megaspringkastelenpark, een reuzetrampoline, het aquabubblebad, de klimtoren met deathride en kermiskramen.

Om 21 uur kan je aan het gemeentehuis voor een spotprijsje bieden op een gevonden fiets. De burgemeester is veilingmeester van dienst.

Nieuwe overgangsproef van B-klas naar C-klas.

Voor wie traint in onze juniorklas en naar het volgend level (B-klas) wil, of voor wie van B-klas naar C-klas wil promoveren, zijn er iedere maand overgangsproeven. Da’s telkens de eerste zondag en de eerste woensdag van de maand. Je kan slechts 1 keer per maand deelnemen.

Een week vóór de overgangsproeven, kan je jouw deelname best meedelen aan de instructeurs. Er zal dan tijdens de les bijzondere aandacht gegeven worden aan de oefeningen die in de overgansproeven zitten.

Hondenschool Pallieter tracht steeds vernieuwend te zijn en we hanteren liefst de modernste opleidingsmethodes. Hierdoor moeten we natuurlijk ook regelmatig onze overgangsproeven bijsturen en aanpassen.

Voor meer info over de NIEUWE overgangsproeven van B naar C-klas KLIK HIER
Voor meer info over de bestaande overgangsproeven van juniors naar B-klas KLIK HIER

Allerlei

Alle voorgaande nieuwsbrieven kan je steeds terugvinden op onze website of KLIK HIER

 • Naar jaarlijkse gewoonte gaan we met een aantal Pallieters “KOPPEL-VISSEN” op visput “Ieder zijn recht” Kessel . Datum 11-6-22. Vanaf zondag zullen er inschrijvingsformulieren in ons clublokaal liggen. Meer info bij Paul “Borstel” Vermeylen of “Dirkje” achter den toog.
 • Al onze vaste medewerkers zijn VRIJWILLIGERS. Ze verdienen respect. Drankjes worden aan de toog afgehaald EN ACHTERAF WORDT LEEG GOED TERUGGEBRACHT! Waarvoor dank.
 • Wie een drinkbakje gebruikt voor z’n hond, zet het, na gebruik, terug waar het genomen werd.
 • Onze parking is op zondag te klein. Parkeer dicht bij mekaar en sluit gewoon aan aub. Er kan ook aan de overzijde geparkeerd worden tegen de tuinafsluitingen van onze buren in de Meistraat.
 • We stellen vast dat slechts weinige leden gebruik maken van een gedeeltelijke terugbetaling van het lidgeld door hun ziekenfonds. Hondenschool Pallieter is een “sportclub”. Dus trek je € 15 à € 20,00 terug. Dit is jaarlijks!
 • Wie geslaagd is in zijn overgangsproef van Juniors naar B of van B naar C-klas, krijgt een diploma. Ze liggen in ’t Twinkeltje op jullie te wachten. Haal ze aub spoedig af…