Beste <<First Name>> ,

In deze nieuwsbrief vind je volgende onderwerpen:

 • Wijziging lesschema voor recreanten vanaf 1 juni ’22.
 • De Pallieters die deelnamen aan de brevetproef hebben prima hun best gedaan.
 • Welke keuzes heb je bij Pallieter na een geslaagde brevetproef?
 • Zaterdag 11 juni ’22: LENTEPOETS met zoveel mogelijk volk.
 • Zaterdag 25 juni ’22: Avondfeest Gemeente Berlaar.

Wijziging lesschema voor recreanten vanaf 1 juni ’22

Nu er op woensdag geen extra brevet-les meer is, krijgen we een terrein vrij zodat we eindelijk kunnen in gaan op een verzoek van verschillende recreanten. Voor het eerst na corona zullen de recreanten terug op woensdagavond kunnen trainen. De vrijdagtraining voor recreanten valt dan weg.

Dit is het nieuwe trainingsschema voor recreanten VANAF 1-6-2022:

 • Woensdag om 21.00H op de 2 puppy-terreinen.
 • Zondag om 11.30H op het grote terrein achteraan.
Daarenboven is er om de 2 weken op vrijdagavond om 20.00H mogelijkheid om Rally-O te trainen met Priscilla.

We rekenen er op dat we hiermee vele recreanten een plezier doen..

De Pallieters die deelnamen aan de brevetproef hebben prima hun best gedaan

10 Pallieters namen deel. 8 van hen hebben het fel begeerte diploma gehaald. Voor 2 van hen heeft “vrijdag den 13de” geen geluk gebracht.

Ons advies: Als je 100% zeker bent dat jouw hond er klaar voor is, zo spoedig mogelijk terug inschrijven voor een brevetproef op een hondenschool in de buurt. Voor meer info praat je hierover best met één van onze instructeurs of Magna van het wedstrijdsecretariaat. Voorlopig kunnen de 2 niet geslaagden terug in de C-klas trainen.

We danken de keurmeesters, het terreinpersoneel, secretariaat, uitbating van ’t Twinkeltje en Toogdienst en natuurlijk ook het team van Nicole in de keuken die voor lekkere pasta hebben gezorgd. Speciale dank ook vanwege de cursisten voor Magna en René die de deelnemers prima hebben begeleid de laatste weken..

Volgende brevetproef is op 18 november ’22 voorafgegaan door een sociabiliteitsproef op 30 oktober ’22. Wie hierover meer wil lezen…:

Welke keuzes heb je bij Pallieter na een geslaagde brevetproef?

Hier nog even een woordje uitleg over wat bij Pallieter de mogelijkheden zijn na een geslaagde brevetproef.

1. Wedstrijddebutanten:

In deze lessen zal les gegeven worden met het oog op het spelen van wedstrijden gehoorzaamheid. Aan hoeveel wedstrijden je wil deelnemen,  hangt helemaal van jezelf af. Hier zal men ingaan en letten op details en traint men voornamelijk oefeningen gebaseerd op het type wedstrijdoefeningen. Deze groep traint op woensdag van 21.00 tot 22.00 uur en op vrijdagavond van 21.00 tot 22.00 uur.

Dit zijn de voorwaarden om bij de wedstrijddebutanten mee te trainen:

 • Geslaagd zijn in de brevetproef met minimum 70%.
 • De intentie hebben om jaarlijks minimum een 5-tal wedstrijden in te schrijven. Ons clubkampioenschap en onze eigen grote wedstrijd op Pallieter, mogen meegeteld worden.
 • Je moet wel een échte “keuze” maken tussen recreanten en wedstrijddebutanten. Wedstrijdgericht trainen is totaal verschillend van recreatie. Onze instructeurs steken veel tijd in de perfectionering van de oefeningen. ’t Is niet de bedoeling om te “switchen” tussen beide disciplines. Het kan natuurlijk zijn, dat je na een tijdje van gedacht verandert. Overleg dan even met iemand van ’t bestuur.

Deze regels gelden voor “NIEUWE” kandidaten wedstrijddebutanten en ze zijn “persoonsgebonden”. Bijvoorbeeld: Jij kan kiezen om altijd bij de wedstrijddebutanten te trainen en jouw partner altijd bij de recreanten.

2. Recreanten:

Hier gaat men op een speelsere manier allerlei oefeningen aanleren. Hoe goed je die wil afwerken, bepaal je zelf. Deze groep traint op:

 • zondag 11.30 tot 12.30H
 • vrijdag om de 2 weken van 20.00H tot 21.00H. De andere vrijdagen wordt er Rally-O (Obience) getraind. Hiervoor zijn er wel instapmomenten. Voor meer info hieromtrent kan je best een mailtje sturen naar collega Pricilla: vanderborghtp@hotmail.com

OPGELET:

Vanaf 1 juni wijzigt dit trainingschema. Hierna nogmaals het nieuwe trainingsschema voor recreanten VANAF 1-6-2022:

 • Woensdag om 21.00H op de 2 puppy-terreinen.
 • Zondag om om 11.30H op het grote terrein achteraan.
Daarenboven is er om de 2 weken op vrijdagavond om 20.00H mogelijkheid om Rally-O te trainen met Priscilla.

3. Overige:

Misschien is het ook de moment om eens te proeven van één van onze andere disciplines. Zo kan je ook gaan Treiballen, Hoopers of Dog dance gaan volgen. Deze disciplines hebben ook instapmomenten. Voor info

Hopelijk gaan jullie nog vele fijne training momenten tegemoet.

Zaterdag 11 juni ’22: LENTEPOETS
met zoveel mogelijk volk

Eén keer op het jaar vragen we de hulp van zoveel mogelijk Pallieter-leden voor onze lentepoets. Door Corona is die de laatste 3 jaar niet kunnen doorgaan. ’t Is dus nodig dat er eens grondig gepoetst, opgeruimd en geschilderd wordt.

Onder meer volgende taken staan al op ons lijstje:

 • Grondige poets en opruim van ’t klublokaal, keuken, bierhok, toiletten, polyvalente zaal en de verschillende opslagruimtes.
 • Het zonneterras grondig poetsen. Ook de zonneluifel en de tent.
 • Onkruid verwijderen rondom gans ons klublokaal;
 • Uitsorteren van alle “toestellen” op onze terreinen en proper maken van de “eilandjes”.
 • Eventueel toestellen repareren en indien nodig schilderen;
 • …. en er komen zeker nog taakjes bij…
Wie heeft de mogelijkheid om te komen helpen?
Je komt terecht in een tof team en leert onze vaste medewerkers beter kennen.
’s Middags voorzien we een Lunch-broodje.

Om vooraf een duidelijke planning en taakverdeling te maken, kan je best een kort mailtje sturen naar traiteur.defonteyn@hotmail.com, of geef je naam op, aan den toog in ons clublokaal dan kunnen we meer praktische informatie doormailen.

Zaterdag 25 juni ’22: Avondfeest Gemeente Berlaar.

Het is alweer 3 jaar geleden dat Gemeente Berlaar nog eens een avondfeest organiseerden. Hondenschool Pallieter is daar altijd aanwezig met een fraaie stand. Lekker schuimende bieren en overheerlijke gerechtjes.

STEUN HONDENSCHOOL PALLIETER en kom massaal langs onze stand. Hondjes zijn uiteraard ook welkom.

Gezien onze officiële clubkleur ROOD is (met ondergeschikt zwart), is de “dresscode” bij voorkeur “A TOUCH OF RED”.

Na de middag moeten er grote tenten geplaatst worden + tafels, stoelen, koelkasten, … Da’s een hele logistieke bedoening. We zoeken nog enkele vrijwilligers om ons – in een toffe sfeer –  te komen helpen.

Dat geldt zeker ook voor de afbraak en het opladen vanaf 24.00H. Al je het ziet zitten, spreek dan met één van onze vaste medewerkers/instructeurs. We zullen je zeer dankbaar zijn.

Een beetje extra info:

Op de laatste zaterdag van juni zet Berlaar naar goede gewoonte de zomer in met het Avondfeest. Het Avondfeest is een soort braderij waar Berlaarse handelaars en verenigingen je verwennen met hapjes en drank, koopwaar en informatie. Er zijn ook verschillende dans- en muziekoptredens.

Wat nooit ontbreekt op het Avondfeest zijn straatanimatie, een megaspringkastelenpark, een reuzetrampoline, het aquabubblebad, de klimtoren met deathride en kermiskramen.

Om 21 uur kan je aan het gemeentehuis voor een spotprijsje bieden op een gevonden fiets. De burgemeester is veilingmeester van dienst.