Beste Pallieter,

In deze nieuwsbrief vind je volgende onderwerpen:

 • Zondag 24 en zondag 31 december 2023 uitzonderlijk GEEN les!
 • Woensdag 20-12-23 verwachten we hoog bezoek. DE KERSTMAN KOMT LANGS… en hij brengt zijn vrouwtje mee…
 • Kerstkadootjes op Pallieter in ’t Twinkeltje.
 • Zondag 31 december ’23: Oud op Nieuw @ Pallieter.
 • Zaterdag 20-1-2024: Winter-Wandel-Wedstrijd voor onze recreanten en wedstrijdspelers.
 • Hou vrijdag 26 april ’24 zeker vrij voor onze GROTE PALLIETERKWIS
 • Steun Pallieter en bezoek voor- en/of na de les ons clublokaal.
 • ALLERLEI…. “Weetjes…”

Zondag 24 december en zondag 31 december 2023 uitzonderlijk GEEN les!

De drukste dagen van ’t jaar komen er aan. Vooral in de familiale sfeer. De meeste mensen hebben wel een feestje voor te bereiden, kadootjes te kopen, lekker te koken…

Omdat we in het verleden ervaren hebben dat er de dag voor kerst en de dag voor nieuwjaar slechts héél weinig cursisten komen opdagen, hebben we besloten om geen les te geven op zondag 24 en zondag 31 december.

Daarenboven hebben de meeste van onze vaste medewerkers (instructeurs, toogpersoneel… ) op die dagen ook andere plannen.

BERICHT VOOR DE INSTRUCTEURS: Gelieve dit nogmaals duidelijk in jullie lessen te herhalen.

We wensen voor alle Pallieters de fijnste eindejaarsfeesten die ze zich kunnen dromen…

Woensdag 20-12-23 verwachten we hoog bezoek. DE KERSTMAN KOMT LANGS… en hij brengt zijn vrouwtje mee…!

De Kerstman is op onze uitnodiging ingegaan. Hij komt langs op woensdagavond 20 december ’23 en liet weten:

“Als er weer, net als vorig jaar,  lekkere jenevertjes en Gluhwein zijn, dan ben ik zeker van de partij en in breng zeker ook een kleinigheidje mee voor de hondjes…
Ho Ho Hoow!!!

Kerstkadootjes op Pallieter in ’t Twinkeltje.

Beste vrienden,

Loop deze dagen zeker een keertje meer in ’t Twinkeltje langs op Pallieter.

Collega Rita heeft momenteel heel leuke kerstkadootjes voor een héél zacht prijsje. Ze zijn allemaal “hond-gerelateerd” en je steunt er onze vereniging mee.

Zondag 31 december ’23:
“Oud op Nieuw @ Pallieter”

Naar jaarlijkse traditie kunnen onze leden, hun familie en vrienden deelnemen aan een Pallieterfeest “VAN OUD OP NIEUW”. Er zijn nog plaatsen vrij. Inschrijven kan tot 27-12-23.

Wie er eerder reeds bij was, komt telkens terug.

Het MENU samengesteld door Nicole:
Aperitief en hapjes

Voorgerechten:

Vlees- en visbuffet

Soepen:

Agnes Sorelsoep

Hoofdgerechten:

Zalm op een bedje van prei – Gevulde kalkoenfilet en fruit – Varkenshaasje champignonsaus – Fazantfilet Brabaçonne – Groentenkrans – Gratinpatatjes – Kroketjes

Dessertenbuffet en koffie/thee

Dee-Jay Xilver & Co

Prijs: slechts € 65,00 per persoon… DRANK INBEGREPEN

Inschrijvingsformuliertjes vind je in ’t Twinkeltje. Beperkt aantal inschrijvingen.
Je vindt ook een inschrijvingsformulier op onze website DOOR HIER TE KLIKKEN

Winter-Wandel-Wedstrijd voor onze recreanten en wedstrijdspelers.

Hondenschool Pallieter vzw organiseert op zaterdag 20 januari 2024, voor:

Debutanten, Recreanten, Programma 1 en 2

een

Winter-Wandel-Wedstrijd

 • We maken een wandeling met onderweg oefeningen aangepast per klas.
 • Tijdens de wandeling wordt een soepje en een drankje aangeboden
 • Samenkomst ten laatste om 13.00u STIPT op volgend adres:
  • Lorkendreef (da’s een bosweg) in Pulle. Aan de kruising met ‘t Withof
 • Achteraf omstreeks 18.00u schuiven we onze beentjes onder ’t tafel in ons clublokaal voor keuzemenu vidé-friet of vispannetje-puree, telkens met dessertpalletje.
 • Deelname aan de wandeling:                                                       €   5,00
 • Deelname aan het etentje:                                                           € 15,00

Wie niet graag wandelt, kan ook enkel voor ’t etentje inschrijven.
Inschrijven bij Magna of aan de toog in ’t clublokaalBetaling cash.

Voor een inschrijvingsformulier ga je naar onze website OF KLIK HIER

Hou vrijdag 26 april ’24 zeker vrij voor onze GROTE PALLIETERKWIS

Eindelijk goed nieuws voor iedereen die ons de oren van het hoofd gezaagd hebben…

Tot voor een paar jaar – voor Corona dus – organiseerden we bij Hondenschool Pallieter, ieder jaar een familiekwis. In de beginperiode huurden we de grootste zaal van Den Boomgaard in Broechem en later de grote zaal van cultuurcentrum DE MOL in Lier. We hadden jaarlijks 60 of 70 ploegen, telkens met 6 deelnemers.

Na corona vonden we geen geschikte zaal meer voor zoveel ploegen. DE MOL is op alle vrijdagen bezet en andere “grote” zalen zijn in deze buurt moeilijk of niet te vinden. Daarom hadden we geen andere keuze dan ons evenement te VERKLEINEN.

We hebben nu gekozen voor zaal FAMILIA in Berlaar Heikant waar we tot maximum 50 ploegen kunnen inschrijven.  Wees er dus snel bij . We maken zo spoedig mogelijk inschrijvingsformulieren of je kan nu reeds een kort mailtje sturen naar coördinator en samensteller: Magna Somers op hspallieter@skynet.be.

Dit evenement is NIET ENKEL VOOR PALLIETERLEDEN. IEDEREEN is welkom.

Voor de nieuwkomers:

Indien je nog geen Pallieterkwis hebt meegemaakt, hou er dan rekening mee dat het een FAMILIEKWIS is waar IEDEREEN kan aan deelnemen. ’t Is een toffe avond, vol amusement. Een vleugje humor is nooit ver weg. We trachten zo weinig mogelijk “encyclopedische” vragen te stellen en kiezen liever voor “beredeneringsvragen”. De vorige edities waren telkens een groot succes.

Wie nog prijzen voor onze prijzentafel heeft, neemt best contact op met Magna. We zijn jullie alvast dankbaar.

Steun Pallieter en bezoek voor- en/of na de les ons clublokaal.

Beste Pallieters,

“Sinds Corona krijgt het verenigingsleven rake klappen”. Dat horen we bij heel veel bevriende clubs en niet alleen in de hondensport. Corona heeft daar veel mee te maken. Tot voor 3 jaar was ons clublokaal tijdens en na de trainingen dikwijls te klein. Quasi iedereen kwam voor- of  na de les nog effe binnen in onze kantine. Da’s de ideale plaats om nog extra tips & tricks te krijgen om onze favoriete huisdieren nog sneller te laten bijleren.

Daarenboven is dit voor zowel onze hondjes als hun baasje een bijzonder goede socialisatie-oefening. Achteraf samen met de instructeurs en/of collega-cursisten napraten bij een kopje koffie of een pintje in een gezellige omgeving.

Vandaag stellen we spijtig genoeg vast dan onze kantine-omzet met meer dan 50% gedaald is tegenover de periode vóór corona. Wat kunnen we er aan doen om onze leden terug te motiveren om meer binnen te komen? Goeie tips zijn bijzonder welkom. We doen werkelijk onze uiterste best om het jullie zo aangenaam mogelijk te maken:

 • Zowel warme dranken, pils en andere frisdranken kosten bij Pallieter nog steeds maar € 1,50.
 • Wijn, lekkere “Fuga-Cava”, Duvel en andere zware bieren aan € 2,50. Waar vind je dat nog?
 • Regelmatig kiezen we voor een ander “Bier van de maand” op de tap. Momenteel La Chouffe aan slechts € 2,80. Daarvoor betaal je elders bijna het dubbele…
 • Iedere zondag zijn er verse pistolékes/sandwiches met kaas, hesp, préparé, spek met eitjes, koffiekoeken… (zolang de voorraad strekt. Vooraf bestellen/reserveren kan en is aan te raden).
 • Tijdens de winterperiode is er altijd VERSE SOEP met een boke en ons kantinepersoneel maakt voor jullie met plezier een “Croque uit het vuistje”.
 • Ons gezellig clublokaal wordt 2 x per week grondig gepoetst en thematisch, seizoensgebonden, fraai versierd (Bijvoorbeeld: Kerst – Winter – Valentijn – Pasen – Halloween…).
 • Speciale gebeurtenissen zoals bijzondere sportwedstrijden kunnen gevolgd worden op groot scherm.

Als bestuur is het onze taak om “als goede huisvader/moeder” te waken over de financiële toestand van onze vereniging en het is onze betrachting om dat pilske zolang mogelijk aan € 1,50 te behouden. Daarom doen we een oproep aan alle leden:

“Steun Pallieter en bezoek telkens ons clublokaal!”

ALLERLEI…. “Weetjes…”

 • Het WIFI-paswoord op Pallieter is:   hspallieter (kleine letters alles aan mekaar)
 • We herinneren jullie ook graag aan de “loopsheid-procedure” op Pallieter. Loopse teefjes zijn nooit toegelaten op de terreinen, in en rond het clublokaal. Na het laatste bloedverlies, nog één extra week thuishouden.
 • We vragen nogmaals aan alle cursisten om minimum 10 minuten VOOR de les, aanwezig zijn. Laatkomers zijn bijzonder storend voor hondjes die wél tijdig in de les staan.
 • De parkeerplaatsen dwars aan ons clublokaal, zijn in principe voorbehouden voor vaste medewerkers. Daar zijn ook 2 parkeerplaatsen voor personen met een beperking.
 • Cursisten plaatsen hun wagen bij voorkeur langs de terreinen. Parkeer dicht bij mekaar en sluit goed aan. Op zondag barst onze parking uit haar voegen. Je kan ook steeds langs de andere kant parkeren ter hoogte van de tuinen van de buren. Laat daar zeker de doorgang daar vrij aub.
 • Veel Pallieters doen vóór de les een wandeling rond de terreinen. Da’s een prima idee. Hou steeds je hond aan de leiband zodat je de lessen niet stoort. Het spreekt voor zich dat “balletjes” gooien naast de terreinen tijdens de les, geen goed idee is.
 • Ons toogpersoneel zoekt nog steeds naar toffe collega’s. Iemand kandidaat om toe te treden tot ons tof team? Meld je aan in ons clublokaal.
 • We zijn in januari van 2021 begonnen met deze nieuwsbrieven. Je kan ALLE vorige nieuwsbrieven nog eens teruglezen op onze website of door HIER TE KLIKKEN