Beste Pallieter,

Ziehier een aantal korte, nuttige berichten:

  • Ons clubkampioenschap van zondag jongstleden, was een groot succes. Veel volk, keigoed weer, toffe sfeer, prima sportieve resultaten… Hartelijk dank en proficiat aan iedereen die hieraan meegewerkt heeft.
  • Alle “puntenbladen gehoorzaamheid” die niet tijdens de prijsuitreiking zijn uitgedeeld, liggen vanaf vanavond in ’t Twinkeltje.
  • Voor de Juniors en B-klassers die geslaagd zijn in hun overgangsproef, liggen er ook diploma’s in ’t Twinkeltje.
  • De volledige ledverlichting van onze terreinen moet vervangen worden. De lampen zijn inmiddels aangekomen. We huren zo spoedig mogelijk een hoogtewerker zodat de lampen kunnen vervangen worden.
  • Je kan alle “oude” nieuwsbrieven steeds nalezen op onze website OF KLIK HIER
  • Doordat er alweer een “Brevet-C-klas” wordt opgestart, trainen RECREANTEN vanaf 13-10-23 terug op vrijdag. Op 4-10 wordt, door recreanten, voorlopig de laatste keer op woensdag getraind. Na de brevetproef van 10-11-23 wordt alles terug genormaliseerd.
  • Om deel te nemen aan de brevetproef moet jouw hond eerst een Sociabiliteitstest afleggen. Pallieter organiseert zo’n SOS-test op 29 oktober ’23. Er zijn nog een 8-tal plaatsen vrij. Voor alle info in verband met die “SOS-test” KLIK JE HIER. Inschrijven voor de SOS-test van 29-10-23 kan je met het inschrijvingsformulier op onze website OF KLIK HIER
  • De Brevet-C-klas start op zondag 8-10-23. Geïnteresseerden die er niet bij waren op ons clubkampioenschap overleggen best eerst met hun lesgever. Hij/Zij zal adviseren of jullie er klaar voor zijn.

BELANGRIJK:

OPSTART NIEUWE BREVET-C-KLAS VANAF ZONDAG 8 OKTOBER ’23

In deze klas wordt er enkel op de brevet oefeningen getraind. Er wordt uitleg over de puntentelling en tips & tricks gegeven om zo goed mogelijk te kunnen deelnemen en te slagen in de proef. Wanneer blijkt dat een “team” er nog niet klaar voor is, dan zal dit ook gezegd worden. Om te kunnen slagen moeten alle oefeningen uitgevoerd kunnen worden (een “0” op een oefening betekent: niet geslaagd.)

Honden die nog gaan lopen en hierdoor anderen hinderen, kunnen in deze les niet meetrainen want dit betekent duidelijk dat ze er nog niet klaar voor zijn.

Zij kunnen trouwens ook niet slagen op de officiële proef. Om te slagen in een brevetproef moet je 70% van de punten halen (en geen enkele “0-oefening”) om officiële wedstrijden te mogen spelen. Wij hebben bij Pallieter de regel dat wie een uitslag haalt vanaf 60% (en geen enkele “0-oefening”) wel mag meetrainen bij de recreanten.

OPGEPAST: “In de brevetklas worden geen oefeningen meer AANGELEERD”. De hond moet alle oefeningen reeds kennen. ’t Is enkel AFWERKING”.

Wie wil kan alvast op onze website opzoeken welke oefeningen er op een brevetproef moeten gedaan worden, wat er mag en niet mag en de puntentelling die hierbij hoort. Aangezien dit over een officiële wedstrijd gaat, kunnen wij hiervan niet afwijken. Voor meer info over de brevetproeven en de puntentelling KLIK JE HIER

Inschrijven voor de Brevetproef van 10-11-23 kan je met het inschrijvingsformulier op onze website OF KLIK HIER

Bericht voor de C-klassers die er nog niet helemaal klaar voor zijn: Geen nood. Pallieter organiseert 2 keer per jaar een brevetproef. Een volgende keer is 10 mei 2024.