Beste Pallieters ,

In deze nieuwsbrief vind je volgende onderwerpen:

 • Donderdag 20 april, super-interessante infoavond “TAAL VAN DE HOND” ten zeerste aan te bevelen voor cursisten in ’t Welpenklasje, pups en juniors! Deze sessie is GRATIS.
 • Zondag 23 april GEEN LES wegens grote flyballwedstrijd en lekker eten.
 • Pallieterfeestje met Live-muziek op zaterdag 22 april 2023 en verschillende lekkere pasta’s.
 • Op zaterdag 3 juni gaan we “koppelvissen” met de Pallieters.
 • Instapmoment lessen Dog Dance op 21 april ’23.
 • Allerlei – Wistjedatjes…

Donderdag 20 april, super-interessante infoavond
“TAAL VAN DE HOND”

Om een uitstekende relatie met onze hond op te bouwen, is het belangrijk dat we mekaar goed begrijpen. Daarom organiseert Hondenschool Pallieter vzw een interessante infoavond. We nodigen hiervoor Nora Figoureux uit. Met haar jarenlange ervaring als gedragstherapeute, keurmeester, fokker… en zoveel meer, is zij de geknipte persoon om ons “DE TAAL VAN DE HOND” beter te leren verstaan.
Waar: Clublokaal van Hondenschool Pallieter vzw
Meistraat 28A – Berlaar

Wanneer: Donderdag, 20 april 2023

Aanvang:19.30u  (wees op tijd aub)

Voor wie:  Iedereen die van honden houdt.
Je hoeft geen lid te zijn van Pallieter!

Prijs: GRATIS

Meer info: hspallieter@skynet.be of
tel: 0470 27 25 61

VOORAL VOOR ONZE CURSISTEN IN ’t WELPENKLASJE – PUPPY’S EN JUNIORS ZOUDEN WE DEZE INFOSESSIE TEN ZEERSTE WILLEN AANBEVELEN!!!

Zondag 23 april is er GEEN LES,
WEL grote Flyballwedstrijd.

Zondag 23 april organiseren we op Pallieter onze 2de grote Flyballwedstrijd. Verschillende deelnemers vanuit heel het land, komen reeds vanaf zaterdagnamiddag met motorhomes en caravans. We willen die deelnemers verrassen met een écht Pallieterfeestje met live-muziek op zaterdagavond 22 april. Meer hieronder lees je in het artikel hieronder.

Zondag 23 april verwachten we alle Pallieters om ons Flyballteam “The Bandits” te komen aanmoedigen. We maken er een toffe dag van met frisse drankjes en lekker eten!

TER INFO:
 • Zaterdagavond staan er verschillende soorten pasta “à volenté” op het menu (Bolognaise – scampi – kip  in curry – veggie) met als dessert chocomousse aan slechts € 18,00 per persoon.

Wie zaterdagavond Pasta wil eten, moet hiervoor inschrijven met een mailtje naar hspallieter@skynet.be. Vermeld zeker het soort pasta en het aantal personen. Er liggen ook invulformuliertjes in ons clublokaal. Je kan alles nog eens nalezen op de flyball-affiche door HIER TE KLIKKEN.   

OPGEPAST: het aantal plaatsen is beperkt.

Voor meer info over de discipline  Flyball op Pallieter klik je HIER  of je kan ook Ludo Huysmans of Hilde Van den Broeck contacteren.

Zaterdagavond 22 april ’23
feestje op Pallieter met
LIVE-MUZIEK van
The Lost Souls and Friends!
+ achteraf DeeJay XILVER

De avond vóór de flyballwedstrijd zijn er al veel kampeerders op onze terreinen. Da’s alweer een prima reden om een Pallieterfeestje te bouwen. Wie vorig jaar aanwezig was komt zeker terug.

John komt op zaterdag 22 april met zijn LOST SOULS and friends een aantal nieuwe nummer uitproberen in ons clublokaal. The Lost Souls spelen livesongs uit de jaren 60-70

Het Laatste Nieuws omschreef hen ooit als volgt:

“Een verzameling prima muzikanten die het publiek vermaken met, meestal Engelstalige, gekende covers. Een roller coaster terug in de tijd. Sommigen zeggen “Avro’s-Top-Pop-muziek”, anderen noemen het “Botsautomuziek”. Een vleugje improvisatie en een beetje humor zijn nooit ver weg.”

 • Inkom is GRATIS.
 • Iedereen is welkom.
 • Aanvang concert 21.00H.
 • Achteraf DeeJay XILVER.
 • Bring your dancing shoes!!!

Voor meer info over The Lost Souls and Friends klik je HIER. of mail naar john.aerts@skynet.be – tel: 0470 27 25 61

John Aerts
zang
“Lefty” Freddy Vervaet
gitaren, zang
Jef Oorts
drums, percussie
Jan Raes
bas, zang
Ronny Jorsen
keybord, synth, zang
Guy Van den Bergh
gitaar, bluesharp, percussie, zang

Op zaterdag 3 juni gaan we “koppelvissen” met de Pallieters.

Hondenschool Pallieters is eigenlijk MEER dan een hondenschool. ’t Is soms eerder een socio-club voor leden die toevallig een hond als favoriete huisdier gekozen hebben.

Hondenliefhebbers zijn per definitie sociale mensen en we hebben momenteel meer dan 500 leden. ’t Zal jullie dus niet verbazen dat er een aantal fervente vissers tussen zitten die wekelijks hun hengel ergens in een plas water gaan hangen en achteraf geweldig overdreven verhalen vertellen… 🙂 🙂 🙂

Jaarlijks organiseert Paul “Borstel” Vermeylen voor geïnteresseerde Pallieters een vriendenwedstrijdje “koppelvissen” in samenwerking met visclub “Ieder Zijn Recht” in Kessel.

Ziehier de nodige informatie:

WANNEER:     Zaterdag, 3 juni 2023
Van 12.00H tot 14.30H en van 15.30H tot 18.00H
Uiterlijk aanwezig zijn tussen 10.30H en 11.00H

WAAR:          De visput van “Ieder Zijn Recht” is gelegen in Kessel-Dorp.
Vanuit Lier na de apotheek een smal straatje inslaan tussen                                huisnummer 30 en 32

VISBESTAND:  90% KARPER, dus stevige hengel + lijnen van min. 0,18 mm

REGELTJES:    
Iedereen is verplicht om zich aan het reglement te houden van Ieder Zijn Recht. Je kan het vooraf best nalezen op hun website. Enkel haken gebruiken zonder weerhaak! Ieder Zijn Recht voorziet per deelnemer:

 • Leefnetten en emmers om te onthaken
 • Een doos korrels per deelnemer
 • Eigen maïs meebrengen mag met een maximum van 300 gr.

Vissen met maden en wormen is toegelaten maar korrel en maïs zijn op deze put het allerbeste aas.

DEELNEMINGSPRIJS PER KOPPEL: € 17,00

INSCHRIJVEN:

Met de flyer die in ons clublokaal ligt, ingevuld af te geven aan den toog of met een mailtje naar Paul “Borstel” Vermeylen: vermeylen@vermeylenbrush.be met volgende informatie:

NAAM – GSM-nr – NAAM VAN JOUW VIS-PARTNER.

ALS JE HIER KLIKT kan je ook de flyer en inschrijvingsformulier downloaden

Breng zoveel mogelijk vrienden en kennissen mee

Dog Dance @ Pallieter: instapmoment 21 april ’23

In de winterperiode ligt Dog Dance jaarlijks effe stil. Dan trainen we thuis, lekker bij het haardvuur. Nu het weer terug beter gaat worden, is het de hoogste tijd om terug met onze lessen Dog Dance te beginnen.

Vanaf 21 april gaan we terug van start. Wie interesse heeft, stuurt best een kort mailtje naar hspallieter@skynet.be, dan nodigen we je zeker uit voor een kennismakingsgesprek met onze verantwoordelijken voor deze discipline.

Bij Dog Dance leren we onze hondjes “kunstjes”. Hierdoor ontstaat een zeer hechte band tussen hond en baasje. Samen plezier maken staat voorop. Voor een meer uitgebreide uitleg over Dog Dance klik je HIER. Er staan ook talloze filmpjes op YouTube.

DEELNEMEN AAN DE LESSEN DOG DANCE:

Deelnemen aan de lessen behoort tot ons lidgeld en is voor leden gratis. ’t Is wel belangrijk dat jouw hondje “los” kan werken tussen soortgenootjes. Daarom laten we geïnteresseerden een klein ingangsproefje afleggen.

De lessen zullen doorgaan op vrijdagavond vanaf 19.00H voor beginners en aansluitend voor gevorderden.

Veel succes

Allerlei – Wistjedatjes…

 • Eén zaterdag per jaar, doen we beroep op al onze leden om samen een “GROTE LENTEPOETS” te doen. Dit jaar hebben we gekozen voor zaterdag 10 juni ’23. MEER INFO VOLGT NOG!
 • JOEPIE!!!! Onze Pallieter-draagtassen zijn binnen. Je kan ze vanaf nu kopen bij ons in ’t Twinkeltje voor slechts € 5,00
 • Het valt ons op dat slechts weinig leden gebruik maken van de tegemoetkoming (€ 10,00 – € 15,00 tot zelfs € 20,00) van hun mutualiteit omdat je aansluit bij een sportvereniging. Gewoon een formulier downloaden van jou ziekenkas, stickertje opkleven en afgeven in ’t Twinkeltje zodat wij het verder kunnen invullen. Da’s zo gepiept…
 • Wie van juniors naar B-klas wil of van B- naar C-klas, moet slagen in de overgangsproeven die telkens eerste woensdag en zondag van de maand plaats vinden. Geslaagden krijgen een een diploma. DIE DIPLOMA’S KAN JE AFHALEN IN ’t TWINKELTJE. Er liggen er nog een hele stapel. Eind volgende week gaan we de oude diploma’s  (lees “die van 2022”) wegwerpen.
 • Ben je zelfstandige, denk er dan over na om jouw hond op de zaak te zetten. Praat er over met jouw boekhouder het kan heel wat voordelen opleveren. Hondenschool Pallieter kan bijvoorbeeld jouw lidgeld en al jouw aankopen in ons winkeltje “factureren”. Verzamel gewoon de kasticketjes. Zo kan je, naast de 10% korting die je krijgt, nog eens 21% BTW in mindering brengen bij de BTW-aangifte.