Beste Pallieter,

In deze nieuwsbrief vind je volgende onderwerpen:

 • Laatste inschrijvingen voor de Luxe Paasbrunch @ Pallieter op 9-4-23
 • Opstart nieuwe brevet-C-klas vanaf zondag 2 april 2023
 • Tijdelijk aangepast lessenschema voor onze recreanten.
 • Belangrijk bericht voor onze PUPS EN PREJUNIOREN: DUINENWANDELING
 • Heropstart/Instapmoment Dog Dance op vrijdag 21 april ’23
 • Instapmoment Treibball 3 april 2023
 • Pallieterfeestje met Live-muziek op zaterdag 22 april 2023
 • Allerlei – Wistjedatjes…

Laatste inschrijvingen voor de
LUXE PALLIETER “PAASBRUNCH”
Zondag 9 april 2023

HET AANTAL PLAATSEN IS BEPERKT. WIE NOG SNEL INSCHRIJFT KAN ZEKER BINNEN, IN ONS CLUBLOKAAL ZITTEN. ANDERS ZAL HET IN EEN VERWARMDE TENT BUITEN ZIJN.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we op Hondenschool Pallieter alweer een Luxe-Paasbrunch. Dit is telkens een overdonderend succes. SCHRIJF ZO SPOEDIG MOGELIJK IN WANT HET AANTAL PLAATSEN IS BEPERKT.

Er liggen inschrijvingsformuliertjes in ons clublokaal, in ’t Twinkeltje of KLIK OP DEZE LINK. Betaling in ’t Twinkeltje met bankcontact aub.

Het MENU samengesteld door Nicole en haar team:

Diverse broodjes en koffiekoekjes
Heerlijke chocolade Paaseitjes
Eitjes met spek –  Kaas en charcuterieschotel
Noorse visschotel (Heilbot – Zalm – Forel)
Diverse Quiches
Koffie – Thee – Fruitsap

Kippeveloutesoep
Asperges op Vlaamse wijze
Varkenswangetjes à la “bonneke”
Scampi van de chef
Zalm op een preibedje
Vegan-curryschotel
(Kindjes kipfilet en curryworst)
Aardappelpuree en krielpatatjes
Assortiment dessertjes

Voor  € 24,00 per persoon. Breng dus gans de familie mee!
(Kindjes vanaf 8 jaar: € 13,00
jonger = GRATIS. Die eten met papa of mama mee)

Doorlopend van 10.00 tot 14.00 uur

Opstart nieuwe brevet-C-klas vanaf zondag 2 april ’23

Telkens twee maal per jaar starten met we een brevet C-klas op om cursisten goed voor te bereiden op de brevetproef waarmee je het felbegeerde diploma kan behalen van de Koninklijke Kynologische Unie Sint Hubertus. Bij Pallieter is er telkens een brevetproef in ’t voorjaar, in dit geval op 12-5-23 en eentje in ’t najaar.

Opstart van de volgende brevet-C-klas is zondag 2 april ’23. De lessen zullen op woensdag doorgaan om 21.00 u en op zondag om 10.30 u.

In deze klas wordt er enkel op de brevet oefeningen getraind, uitleg over de puntentelling gegeven en worden er tips en tricks gegeven om op een zo goed mogelijke manier te kunnen deelnemen en slagen in de proef. Wanneer blijkt dat een “team” er nog niet klaar voor is, dan zal dit ook gezegd worden. Om te kunnen slagen moeten alle oefeningen uitgevoerd kunnen worden (een “0” op een oefening betekent niet geslaagd.)

Honden die nog gaan lopen en hierdoor anderen hinderen, kunnen in deze les niet meetrainen want dit betekent duidelijk dat ze er nog niet klaar voor zijn. Zij kunnen trouwens ook niet slagen op de officiële proef. Om te slagen in een brevetproef moet je 70% van de punten halen (en geen “0”) om officiële wedstrijden te mogen spelen. Wij hebben bij Pallieter de regel dat wie een uitslag haalt vanaf 60% (en geen “0”) wel mag meetrainen bij de recreanten.

OPGEPAST: “In de brevetklas worden geen oefeningen meer AANGELEERD”. De hond moet alle oefeningen reeds kennen. ’t Is enkel AFWERKING”.

Wie wil kan alvast op onze website opzoeken welke oefeningen er op een brevetproef moeten gedaan worden, wat er mag en niet mag en de puntentelling die hierbij hoort. Aangezien dit over een officiële wedstrijd gaat, kunnen wij hiervan niet afwijken. Voor meer info over de brevetproeven en de puntentelling KLIK JE HIER

Bericht voor de C-klassers die er nog niet helemaal klaar voor zijn: Geen nood, dat is geen probleem, Pallieter organiseert 2 keer per jaar een brevetproef. Een volgende keer is op 10 november 23 en ook dan zal er een 6-tal weken vooraf een brevet-C-klas zijn.

Tijdelijk aangepast lessenschema voor onze recreanten.

Hondenschool Pallieter beschikt over bijzonder fraaie, grote terreinen. Door het steeds toenemend aantal leden, is er toch soms nog plaatsgebrek. Bijvoorbeeld als we 2 x per jaar een BREVETKLAS opstarten.

Zoals gebruikelijk verhuist de recreantenles vanaf woensdag 5 april ’23 tijdelijk van woensdag naar vrijdag 21.00 uur.

Belangrijk bericht voor onze PUPS EN PREJUNIOREN: DUINENWANDELING op 23-4-23.

Op zondag 23 april 2023 is het GEEN gewone les op onze terreinen want dan vindt de Grote Flyball-wedstrijd plaats op de terreinen van Hondenschool Pallieter. Voor onze pups en pré-juniors organiseren we die dag een extra-plezante activiteit.

Voor onze puppy’s en pré-juniors voorzien wij een wandeling in het duingebied “Loonse en Drunense duinen” in Nederland. Het is een natuurpark met afwisselend bos-en duinlandschap. Iedereen rijdt met eigen vervoer naar de parking van taverne/restaurant Bosch en Duin, Schoorstraat 50 te 5071 RC  Udenhout  Nederland waar we om 13u verzamelen. Er is gelegenheid om vers drinkwater te nemen en een toiletbezoek is ook mogelijk. We vragen aan elke deelnemer om een fluo hesje te dragen.

We wandelen stipt om 13u30 het bos in en na een 300m bevinden we ons in een hondenlosloopgebied. Wie wenst kan zijn hondje laten loslopen of aan een lange, flexi of gewone leiband laten meewandelen. Voor de allerkleinste pupjes kan een verkorte wandeling worden gedaan, de oudere hondjes kunnen een grotere wandeling tot 3,5km doen. Na de wandeling staat het u vrij om gebruik te maken van de taverne Bosch en Duin voor een hapje en een drankje.

De wandeling is niet toegankelijk voor kinderwagens, hondenbuggy’s of rolstoelen omdat we wandelen in het mulle zand. Kies dus ook geschikt schoeisel uit. Wij hopen dat jullie begrijpen dat oudere hondjes NIET welkom zijn  op deze wandeling, tenzij ze deel uitmaken van het gezin van de pup en sociaal zijn. Indien uw hond te druk is voor de pups, kan gevraagd worden om de hond aangelijnd te houden. Familieleden en vrienden (zonder hond) mogen meewandelen.
Als je NU inschrijft en je mag voor 23-4-23 overgaan naar de juniors dan ben je met jouw pup/junior tóch nog welkom op de duinenwandeling.

Afval droppen we in de daartoe voorziene vuilbakken of nemen we mee naar huis.

We nemen mee: Europees paspoort hond – Drinkwater – Poepzakjes – Snoepjes – Fluo hesje – Geschikte stapschoenen – Eventueel lange lijn of flexi-lijn – Goed humeur en veel goesting

Inschrijvingsformuliertjes liggen in ’t Twinkeltje op Hondenschool Pallieter op je kan ook DOORKLIKKEN OP DEZE LINK. Inschrijvings-geld: € 5,00 per hondje. Hiervoor krijg je ter plaatse een verrassingspakketje.  Betaling bij voorkeur met bancontact.

INITIATIEFNEMERS EN COORDINATIE:       Ingrid Smets en Nancy Dauwe

Dog Dance @ Pallieter: instapmoment 21 april ’23

In de winterperiode ligt Dog Dance jaarlijks effe stil. Dan trainen we thuis, lekker bij het haardvuur. Nu het weer terug beter gaat worden, is het de hoogste tijd om terug met onze lessen Dog Dance te beginnen.

Vanaf 21 april gaan we terug van start. Wie interesse heeft, stuurt best een kort mailtje naar hspallieter@skynet.be, dan nodigen we je zeker uit voor een kennismakingsgesprek met onze verantwoordelijken voor deze discipline.

Bij Dog Dance leren we onze hondjes “kunstjes”. Hierdoor ontstaat een zeer hechte band tussen hond en baasje. Samen plezier maken staat voorop. Voor een meer uitgebreide uitleg over Dog Dance klik je HIER. Er staan ook talloze filmpjes op YouTube.

DEELNEMEN AAN DE LESSEN DOG DANCE:

Deelnemen aan de lessen behoort tot ons lidgeld en is voor leden gratis. ’t Is wel belangrijk dat jouw hondje “los” kan werken tussen soortgenootjes. Daarom laten we geïnteresseerden een klein ingangsproefje afleggen.

De lessen zullen doorgaan op vrijdagavond vanaf 19.00H voor beginners en aansluitend voor gevorderden.

Veel succes

Treibball @ Pallieter: instapmoment maandag 3 april ’23

Net zoals bij Dog Dance is Treibball erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij regen of wind, kunnen de lessen niet doorgaan. Daarom communiceren cursisten regelmatig via hun WhattsApp-groepje.

Treibball is in België een jonge sport die veel aan populariteit wint. ’t Is fun-fun-fun voor alle rassen en alle leeftijden, zelf voor hondjes met lichamelijke beperkingen. Om deel te nemen, moet je hond probleemloos, los, in groep, tussen soortgenootjes kunnen werken.

In het midden van het terrein liggen, in een driehoek, 8 grote gymnastiekballen. Op het teken van het baasje (stem, handgebaar of fluitsignaal), gaat de hond de ballen één voor één terugdrijven naar zijn baas zodat ze uiteindelijk in het doel belanden.
Lesuren:    
Maandagavond (tenzij regen of veel wind). Steeds in overleg met de instructeurs

Voor meer info kan je op Pallieter bij Hilde of Martine terecht. Ik vond ook nog een toffe website met meer uitleg over treibball, klik daarvoor HIER. Op Youtube vind je ook talrijke filmpjes.

INSTAPPEN of interesse:

Stuur zeker een mailtje naar hspallieter@skynet.be en we brengen je in contact met de juiste personen.

Treibballtrainingen behoren tot ons lidgeld. Het is dus gratis voor Pallieterleden. 2 X per jaar hebben we een “instapmoment”. Da’s telkens in april en september. Kandidaten doen een klein instapproefke om aan te tonen dat de woef probleemloos “los” kan werken tussen soortgenootjes. Hondjes moeten minimum 1 jaar oud zijn.

Zaterdagavond 22 april ’23
feestje op Pallieter met
LIVE-MUZIEK van
The Lost Souls and Friends!
Zondag 23 april is er GEEN LES,
WEL grote Flyballwedstrijd.

Feesten mag terug en bij Pallieter is iedere reden goed genoeg om een feestje te bouwen.

Zondag 23 april organiseren we op Pallieter onze 2de grote Flyballwedstrijd. Verschillende deelnemers komen reeds vanaf zaterdag met motorhomes en caravans. We willen die deelnemers verrassen met een Pallieterfeestje op zaterdagavond 22 april.

John heeft een aantal muzikanten gecontacteerd en zal met zijn LOST SOULS and friends live-muziek brengen uit de jaren 60-70 (Avro’s-Top-Pop-muziek)… Inkom is GRATIS. Bring your dancing shoes!!!

Voor meer info over The Lost Souls klik je HIER.
Zondag 23 april verwachten we alle Pallieters om ons Flyballteam “The Bandits” te komen aanmoedigen. We maken er een toffe dag van met frisse drankjes en lekker eten!

Voor meer info over Flyball op Pallieter klik je HIER  of je kan ook Ludo Huysmans of Hilde Van den Broeck contacteren.

Allerlei – Wistjedatjes…

 • Onze actie met verkoop van Limburgse Vlaaien was alweer een daverend succes. We kregen heel wat complimenten. Ze waren dan ook kei-lekker. Speciale dank aan Marina en Dany die dit evenement gecoördineerd hebben.
 • Wie van juniors naar B-klas wil of van B- naar C-klas, moet slagen in de overgangsproeven die telkens eerste woensdag en zondag van de maand plaats vinden. Geslaagden krijgen een een diploma. DIE DIPLOMA’S KAN JE AFHALEN IN ’t TWINKELTJE. Er liggen er nog een hele stapel. Eind volgende week gaan we de oude diploma’s  (lees “die van 2022”) wegwerpen.
 • 26-3-23 hadden we een Sociabiliteitstest op Pallieter. Da’s een eenvoudige doch “officiële” proef voor hondjes van minstens 9 maanden. Er waren 25 deelnemers en ze zijn allemaal geslaagd. (We hadden ook niets anders verwacht)… Dikke proficiat. Wie meer info wil over die Soc-test KLIKT HIER
 • In ons clublokaal, naast den toog, hangt een ideeënbusje. Iedereen die goede ideeën heeft, kan die hierin deponeren. OPGEPAST: ANONIEME VOORSTELLEN WORDEN NIET GELEZEN. Schrijf er dus steeds je naam en mailadres op.
 • Ben je zelfstandige, denk er dan over na om jouw hond op de zaak te zetten. Praat er over met jouw boekhouder het kan heel wat voordelen opleveren. Hondenschool Pallieter kan bijvoorbeeld jouw lidgeld en al jouw aankopen in ons winkeltje “factureren”. Verzamel gewoon de kasticketjes. Zo kan je, naast de 10% korting die je krijgt, nog eens 21% BTW in mindering brengen bij de BTW-aangifte.
 • Op donderdagavond 20 april ’23 organiseren we in ons clublokaal een presentatie met als titel “De taal van de hond”. Hou die datum zeker vrij. Het is super interessant voor al wie met honden te maken heeft. Voor onze cursisten in de Welpen-, Puppy-, Préjuniorenklas en juniorklas bevelen we dit ten stelligste aan!!! Je zal er heel veel bijleren over hondengedrag. Deze sessie is GRATIS en IEDEREEN is welkom. Je hoeft hiervoor geen lid van Pallieter te zijn! MEER INFO VOLGT NOG!