Beste John ,

In deze nieuwsbrief vind je volgende onderwerpen:

 • Winter-Wandel-Zoektocht en Puppy-wandeling waren een groot succes.
 • Ga mee supporteren voor onze aspirant-instructeurs die morgen, zaterdag 18-2-23 hun praktijkexamen “instructeur KKUSH” afleggen.
 • Grote Pallieter-VLAAIENSLAG 2023.
 • Onze vrienden van VOC Herenthout (Vlaamse OpvangCentrum voor vogels en wilde dieren) organiseren een Spaghettiavond.
 • Allerlei – Wistjedatjes…

Winter-Wandel-Zoektocht en Puppy-wandeling op
zondag 5 februari ’23 waren een groot succes.

Meer dan 200 deelnemers hebben deelgenomen aan de Winter-Wandel-Zoektocht op zondag 5 februari jongstleden. Tijdens een wandeling van +/- 7 km, moesten de deelnemers 35 vragen oplossen waaronder:

 • 15 foto’s “ergens” onderweg met onder meer 5 namen van striphonden
 • 10 vragen op aangeduide plaatsen in de tekst
 • 10 vragen die je “ergens” onderweg moest oplossen

WIE ER NIET BIJ WAS, KAN DE WANDELING NOG STEEDS, BUITEN COMPETITIE, DOEN. ’t Is de moeite. Volgende info heb je nodig en kan je best afprinten:

16 ploegen hadden alle antwoorden juist. De schiftingsvraag was:

“Hoeveel weegt de grote pot met hondensnoepjes?”.

Het team van Francoise, de mama van aspirant-hooper-instructeur Luna, zat er, met haar schatting het dichtste bij en won onze zoektocht. Ze ging naar huis met de grote mand vol allerlei lekkernijen. PROFICIAT!

Kim Sente mocht de grote snoeppot trots mee naar huis nemen want hij zat er slechts 4 grammekes naast.

Ga mee supporteren voor onze aspirant-instructeurs die morgen, zaterdag 18-2-23 hun praktijkexamen afleggen.

Regelmatig organiseert Hondenschool Pallieter een instructeurscursus met ondersteuning van de Koninklijke Kynologische Unie Sint Hubertus (K.K.U.S.H.) Een 5-tal leden van Pallieter waren vorig jaar geslaagd in hun theorie-examen. Jullie zullen ze dit jaar geregeld als aspirant in jullie les gehad hebben.

Alle 5 zijn helemaal klaar voor het échte werk. Morgen, zaterdag 18-2, leggen ze hun praktijkexamen af. Verschillende leden en collega-instructeurs gaan mee om te supporteren. Als je er wil bij zijn kom dan naar de

Koninklijke Kempische Kynologenclub (K.K.K.) 
Slachthuisstraat 13,
2300 Turnhout

Aanvang: 10.00H en ’t duurt ne gansen dag en allicht vieren we na de middag het succes van al onze Pallieters.

Heb je interesse om ook zo’n instructeurscursus te volgen, praat dan met één van onze vaste medewerkers of stuur een mailtje via ons contactformulier DOOR HIER TE KLIKKEN

We wensen onze Pallieter-aspiranten bijzonder veel succes.

Grote Pallieter
VLAAIENSLAG 2023

Net zoals de voorbije jaren, organiseren we weer een vlaaienslag met
LEKKERE LIMBURGSE VLAAIEN

Overtuig familieleden, kennissen, buren, collega’s om Hondenschool Pallieter te steunen en geniet samen van een lekker stuk Limburgse taart.

Er liggen bestelbonnekes in ons clublokaal. Vul dat formulier DUBBEL in en geef af in ’t Twinkeltje op Pallieter. Betaling bij voorkeur met bancontact!

 • Bestellingen moeten uiterlijk woensdag, 15 maart 2023 binnen zijn.
 • Afhaling van de taarten op zondag, 26 maart tussen 09.30H en 14.00H

Ze kosten slechts € 8,00 en je kan kiezen tussen:
– ABRIKOOS – ANANAS – BREUGEL – NOUGATINE – KRIEKEN – PRUIMEN – RIJST –

Er worden regelmatig bestelformulieren uitgedeeld op onze terreinen.
JE KAN OOK EEN BESTELFORMULIER DOWNLOADEN
DOOR HIER TE KLIKKEN

Als je graag nog extra formulieren wil of je hebt nog een vraag, spreek dan met Marina, Dany of Nicole achter den toog in ons clublokaal.

OPGEPAST: We kregen een melding dat er op sommige bestelformulieren foutieve (afhaal)data staan. Vanaf zondag 19-2-23 zullen er CORRECTE documentjes ter beschikking zijn. Sorry voor het ongemak en bedankt Tanja Van Leemput voor de melding!

Alvast bedankt voor jullie steun… en … SMAKELIJK!

Spaghettiavond @ VOC (Vlaamse OpvangCentrum voor vogels en wilde dieren) Herenthout

Hondenliefhebbers zijn per definitie ook “dierenliefhebbers”. Daarom dragen we bij Hondenschool Pallieter het VOC Neteland in Herenthout een warm hart toe.

VOC Neteland is een van de tien erkende Vlaamse OpvangCentra voor wilde dieren. Hun taak bestaat erin om dieren in nood op te vangen, te verzorgen en terug vrij te laten in de natuur. De bescherming van deze dieren en hun habitat ligt ons nauw aan het hart. Heb je een wild dier gevonden dat klaarblijkelijk hulpbehoevend is, volg dan de aanbevelingen van het VOC.

Voor de uitgebreide website van het VOC KLIK JE HIER.

Je kan bij Pallieter ook contact opnemen met Celeste Dillen. Celeste is één van onze aspirant-instructeurs die morgen, zaterdag 18-2 hun diploma instructeur gaan behalen.

Natuureducatieve activiteiten

Het hele jaar door organiseert VOC Neteland tal van activiteiten rond het behouden en verbetering van het leefmilieu van wilde dieren in Vlaanderen.

In het VOC kan ook terecht voor een bezoek of rondleiding, individueel of in groep:  een georganiseerde rondleiding, een bezoek aan onze groene winkel of een babbel in de cafetaria.

Een breed ondersteunde werking

De uitgebreide werking van VOC Neteland is mogelijk dank zij de vele leden, vrijwilligers en sponsors. Wil je ook de werking ondersteunen? Dat kan op verschillende manieren.

Blijf op de hoogte over onze werking via de sociale media, het  tijdschrift en de nieuwsbrief.

Op vrijdag 3 maart organiseert VOC Neteland z’n 21ste drukbezochte Spaghettiavond. Ik weet zeker dat een aantal Pallieter daar naar toe gaan. We spreken eventueel samen af. Het VOC verdient onze steun.

Waar: GOC Ter Voncke – Vonckstraat 13 – Herenthout
Vanaf 17 tot 22:00U

Allerlei – Wistjedatjes…

 • Aan de straatzijde van ons clublokaal zijn 2 invalide-parkeerplaatsen voorzien. Als je daar parkeert, leg dan zeker je gehandicaptenkaart achter je voorruit. Tevens is er aan onze branddeur een drempelhulp/oprijplaat voorzien voor rolstoelgebruikers.
 • Regelmatig vergeten cursisten op en rond onze terreinen en in ons clublokaal kledingstukken, leibanden, geurmatjes… In ’t Twinkeltje bij Pallieter staat een bak “lost and found” (verloren/gevonden voorwerpen). Kledingstukken hangen we meestal onder het TV-toestel in ons lokaal. Die kapstokken hangen alweer behoorlijk vol. Ga er zeker een kijkje nemen als je een kledingstuk mist.
 • Verzoek van onze instructeurs aan onze cursisten: Gelieve tijdens de les geen “piepende” speelgoedjes te gebruiken. Het brengt andere hondjes in verwarring en het stoort de les. Alvast bedankt.
 • Het WiFi-paswoord op Pallieter is “hspallieter”
 • Uit respect voor onze gewaardeerde poetsploeg, vragen we aan alle cursisten om, bij het betreden van ons clublokaal, telkens hun schoenen proper te maken aan de voorziene borstels, buiten naast de ingang.
 • De Juniors, B- en C-klas verzamelen altijd een 5-tal minuutjes vóór de les op onze parking te hoogte van de rode containers. GELIEVE DAAR VOLDOENDE AFSTAND TE HOUDEN VAN MEKAAR. Sommige hondjes hebben een beetje meer ruimte nodig.
uitschrijven
This email was sent to john.aerts@skynet.be
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Hondenschool Pallieter vzw · Molenlei 35 · Berlaar 2590 · Belgium