Beste John ,

In deze nieuwsbrief vind je volgende onderwerpen:

 • Meer uitleg over de puppywandeling Zondag 5 februari 2023
 • Zondag 5 februari 2023: WINTER-WANDEL-ZOEKTOCHT
 • OPGELET: gewijzigde datum voor overgangsproeven Juniors naar B-klas en van B-klas naar C
 • Allerlei – Korte berichten

Puppywandeling
zondag 5 februari ’23

OPGEPAST: Dit is enkel een wandeling voor  PUPPY’S en PRE-JUNIOREN die ingeschreven zijn als lid van HS Pallieter. Zij doen hun oefeningskes deze keer op ’t straat. ’t Is dus eigenlijk een ECHTE Puppyles.

Belangrijk: 

Jullie zullen begrijpen dat oudere hondjes, op deze wandeling spijtig genoeg  NIET welkom zijn.  Familieleden en vrienden mogen mee wandelen, maar zonder hond.

Inschrijven kan in principe enkel tot woensdag 1 februari in ’t Twinkeltje op Pallieter, maar flexibiliteit is bij ons belangrijk. Dus als er zondag nog iemand extra mee komt, dan is dit geen probleem hoor.

Als je niet meer op Pallieter geraakt vóór zondag, stuur dan misschien een mailtje naar hspallieter@skynet.be met jouw gegevens.

De wandeling begint aan ons clublokaal STIPT om 10.00H. Probeer om 09.30H aanwezig te zijn, want jullie krijgen vooraf per ingeschreven persoon bonnetjes voor drank en pannenkoeken. Daarenboven gaan jullie eerst gratis deelnemen aan onze gokwedstrijd:

“Hoeveel weegt de snoeppot”.

Wie er het dichtst bij zit, mag hem mee naar huis nemen. Je kan hem even gaan optillen in ’t Twinkeltje.

We adviseren om een geurmatje mee te nemen. Onderweg krijgen we een drankje aangeboden in een taverne en we doen daar “kantine-training”. Een matje is dan aan te raden.

Voor de officiële flyer van de Puppywandeling KLIK JE HIER
Voor een inschrijvingsformulier van de Puppywandeling KLIK JE HIER

Wie NA de puppy-wandeling nog wil deelnemen aan de Winter-Wandel-Zoektocht vult hiervoor een extra inschrijvingsformuliertje in (lees hieronder).

Zondag 5 februari 2023:
WINTER-WANDEL-ZOEKTOCHT

Inschrijven kan in principe enkel tot woensdag 1 februari in ’t Twinkeltje op Pallieter, maar flexibiliteit is bij ons belangrijk. Dus als er zondag nog iemand extra mee komt, dan is dit geen probleem hoor.

Als je niet meer op Pallieter geraakt vóór zondag, stuur dan misschien een mailtje naar hspallieter@skynet.be met jouw gegevens.

Vertrek aan ons clublokaal vanaf 10.00H tot uiterlijk 14.00H in groep of individueel voor een wandeling van +/- 7 kilometer. Breng zoveel mogelijk vrienden, sympathisanten en kennissen mee, met of zonder hond. Iedereen is welkom.

Je wandelt in de omgeving van Berlaar, deels over landelijke, onverharde paden, met een aantal herkenbare foto’s en een vragenlijst die onderweg eenvoudig kunnen opgelost worden. Bij regenweer is waterdicht schoeisel aanbevolen.

Aankomst terug in het Pallieter clublokaal uiterlijk om 17.00 H. Spoedig daarna wordt de winnaar bekendgemaakt. Iedereen neemt ook automatisch deel aan de gokwedstrijd: “Raad het gewicht van de snoeppot. Hij zal in ’t Twinkeltje staan en je mag hem gerust effe voorzichtig optillen om het gewicht nauwkeurig in te schatten. Wie wint hem dit jaar???

We houden ons steeds aan de geldende wettelijke regels. Hondjes die meewandelen blijven aangelijnd en vergeet vooral geen poepzakjes mee te nemen. 

Het inschrijvingsgeld bedraagt slechts  € 5,00 per persoon. Hiervoor krijg je onderweg een verwarmend drankje naar keuze aangeboden en een lekkere pannenkoek na de wandeling in ons clublokaal.

Voor de officiële affiche van de Wandelzoektocht KLIK JE HIER
Voor een inschrijvingsformulier van de Wandelzoektocht KLIK JE HIER

OPGEPAST:

Op 5 februari is er dus geen “GEWONE” les maar, voor wie wil oefenen met zijn hond, staan onze terreinen altijd open voor al onze leden.

OPGELET: gewijzigde data voor overgangsproeven Juniors naar B-klas en van B-klas naar C

Normaliter zijn er telkens overgangsproeven op de eerste zondag en eerste woensdag van de maand. Door de Winter-Wandel-Zoektocht op zondag 5 februari moeten we die verplaatsen. De volgende overgangsproeven zijn dus op:

 • WOENSDAG 1 FEBRUARI ’23
 • ZONDAG 12 FEBRUARI ’23

Voor meer info betreft overgangsproven van juniors naar B-klas KLIK JE HIER
Voor meer info betreft overgangsproeven van B- naar C-klas KLIK JE HIER

Allerlei… “Wistjedatjes”…

 • Als je alle vroegere nieuwsbrieven terug wil bekijken KLIK DAN HIER.
 • De ouwerwetse fuif in ons clublokaal op vrijdag 27 januari ’23 was een overdonderend succes. Vollen bak en een ganse avond een te kleine dansvloer. DeeJay Xilver deed een prima job. We bedanken de jarigen die dit organiseerden. Voor foto’s en filmkes van die avond surf je best eens naar onze Facebookpagina…. OF KLIK HIER. Er worden al plannen gemaakt, door een aantal leden die in de zelfde periode jarig zijn voor een volgende fuif. Hou onze nieuwsbrieven in het oog!!!
 • Als je reclame maakt voor Hondenschool Pallieter hou er dan rekening mee dat we in principe enkel pups inschrijven, liefst in ons Welpenklasje van 8 tot 12 weken. Oudere hondjes zijn enkel welkom als ze de les niet storen.
 • Het WIFI-paswoord op Pallieter is “hspallieter”.
 • De minimum leeftijd voor een baasje is in principe 14 jaar. Onder voorbehoud en mits overleg met het bestuur, kunnen hierop uitzonderingen toegestaan worden, bijvoorbeeld met kleine hondjes. Dit geldt dan steeds voor een proefperiode en kan herroepen worden als de jonge cursist er niet “volwassen” genoeg voor blijkt te zijn.
 • Ben je zelfstandige of betaalt jouw baas het lidgeld terug, vraag dan een factuur aan onze onthaaldienst. Ook voor alle aankopen in ’t Twinkeltje kan je een factuur vragen. Je moet dan enkel de kasticketjes verzamelen. Praat erover met jouw boekhouder. Voor meer fiscale info hieromtrent kan je KAN JE HIER KLIKKEN.
 • Steeds meer buren in regio Meistraat worden een soort “steunend lid”. Ze betalen gewoon lidgeld maar komen niet naar de les. In de week komen ze met hun hond spelen en oefenen op onze terreinen. Het spreekt voor zich dat ze de terreinen proper achter laten. Sommigen zijn aangesloten bij een collega-hondenschool. Het is bij Pallieter ook geen verplichting om wedstrijden onder onze naam te spelen. Pallieter staat voor vrijheid.