Beste Pallieter,

In deze nieuwsbrief vind je volgende onderwerpen:

 • Nieuwjaarsreceptie voor alle leden woensdagavond 11 januari 2023.
 • Vrijdag 27 januari: “FUIF in ons clublokaal”.
 • Zondag 5 februari 2023: WINTER-WANDEL-ZOEKTOCHT (+ Puppywandeling).
 • Bericht voor B- en C-klas: Schrijf in voor de Sociabiliteitsproef op 23 maart ’23.
 • AGENDA: geplande Pallieter-evenementen voor 2023.
 • Allerlei…. “Wist-je-datjes…”.

Uitnodiging: Nieuwjaarsreceptie in ons clublokaal of rond de houtvuren op woensdagavond  11 januari 2023

Beste Pallieters,

In naam van het bestuur en alle 60 vaste medewerkers van Hondenschool Pallieter, wensen we al onze leden en hun familie een gezond 2023 en veel plezier met onze favoriete huisdieren.

Op woensdagavond 11 januari 2023, toosten we samen met alle aanwezige Pallieterleden het nieuwe jaar in, met een gratis drankje naar keuze en een hapje in onze gezellige kantine of buiten rond het houtvuur.

Breng zo veel mogelijk supporters mee…

Vrijdag 27 januari: “FUIF in ons clublokaal”

Bij Pallieter is iedere reden goed genoeg om een feestje te bouwen en we zijn het er allemaal over eens: We hebben de laatste (corona-)jaren veel te weinig gefeest.

Een aantal van onze vaste medewerkers vieren eind januari hun verjaardag en besloten om samen een ouderwetse fuif te organiseren in ons clublokaal. IEDEREEN is welkom. We zetten tafels en stoelen aan de kant. Drankjes aan ocharme € 1,50 en voor zwaardere bieren, wijnen, Cava en dergelijke, slechts € 2,50 / € 2,80.

De feestvarkens zijn Carine, Stefan, Ludo en Magna. Zij zorgen voor een massa gratis hapjes…
Muziek door DeeJay XILVER.

GRATIS INKOM – Zeker GEEN kadokes meebrengen aub. Da’s helemaal niet de bedoeling. Breng wel “dancing shoes”, vrienden en kennissen mee. Jullie worden vanaf 20.00H verwacht.

Als je de officiële affiche wil bekijken: KLIK DAN HIER

OPMERKING: Voor wedstrijdspelers/vrijdagtrainers is het gewoon les. Die kunnen achteraf natuurlijk mee komen feesten.

“Men zegge het voort….”

Zondag 5 februari 2023:
WINTER-WANDEL-ZOEKTOCHT
(+ Puppywandeling)

Het is alweer sinds 2019 geleden dat Hondenschool Pallieter nog een Winter-Wandelzoektocht organiseerde. In het verleden was dit telkens een groot succes. Het record aantal deelnemers was zelfs meer dan 200.

Vertrek aan ons clublokaal vanaf 10.00H tot uiterlijk 14.00H in groep of individueel voor een wandeling van +/- 7 kilometer (Voor de insiders: deze keer is ’t écht uitgemeten hoor :-)). Da’s ongeveer 2,5 uur wandelen. Breng zoveel mogelijk vrienden, sympathisanten en kennissen mee, met of zonder hond. Iedereen is welkom.

Je wandelt in de omgeving van Berlaar, deels over landelijke, onverharde paden, met een aantal herkenbare foto’s en een korte vragenlijst die onderweg eenvoudig kunnen opgelost worden. Bij regenweer is waterdicht schoeisel aanbevolen.

Aankomst terug in het Pallieter clublokaal uiterlijk om 17.00 H. Spoedig daarna wordt de winnaar bekendgemaakt. Iedereen neemt ook automatisch deel aan de gokwedstrijd: “Raad het gewicht van de snoeppot. Hij zal in ’t Twinkeltje staan en je mag hem gerust effe voorzichtig optillen om het gewicht nauwkeurig in te schatten. Wie wint hem dit jaar???

We houden ons steeds aan de geldende wettelijke regels. Hondjes die meewandelen blijven aangelijnd en vergeet vooral geen poepzakjes mee te nemen. Onderweg zullen er tijdelijk  extra vuilnisbakken geplaatst worden.

Flyers en inschrijvingsformulieren zullen de komende dagen uitgedeeld worden op de terreinen en er liggen er ook een aantal in ons clublokaal. Ze zijn af te geven in ’t Twinkeltje samen met de betaling. Dit kan bij voorkeur met bancontact.

Het inschrijvingsgeld bedraagt slechts  € 5,00 per persoon. Hiervoor krijg je onderweg een verwarmend drankje naar keuze aangeboden en een lekkere pannenkoek na de wandeling in ons clublokaal.

Voor de officiële affiche van de Wandelzoektocht KLIK JE HIER
Voor een inschrijvingsformulier van de Wandelzoektocht KLIK JE HIER

OPGEPAST:

Op 5 februari is er dus geen “GEWONE” les maar, voor wie wil oefenen met zijn hond, staan onze terreinen altijd open voor al onze leden.

VOOR ONZE PUPPY’S EN PRE-JUNIOREN is er een kortere wandeling voorzien onder begeleiding van onze puppy-instructeurs. Ze vertrekt aan ons clublokaal om 10.00H STIPT. Ook hiervoor zullen flyers en inschrijvingsformuliertjes uitgedeeld worden op de terreinen. We doen onze oefeningen op ’t straat en onderweg genieten we van een drankje. Achteraf ligt er ook voor jullie een lekkere pannenkoek te wachten in ons clublokaal.

Voor de officiële flyer van de Puppywandeling KLIK JE HIER
Voor een inschrijvingsformulier van de Puppywandeling KLIK JE HIER

Puppybaasjes die ook nog wil deelnemen aan onze Wandel-Zoektocht vullen 2 deelnemingsformuliertjes in.

Breng zoveel mogelijk vrienden en kennissen mee!
Je kan je team tot op het laatste moment vergroten.

Bericht voor B- en C-klas:
Schrijf in voor de Sociabiliteitsproef op 23 maart ’23

Zowel in het voorjaar, als in het najaar organiseert Hondenschool Pallieter een officiële sociabiliteitsproef in samenwerking met de K.K.U.S.H. (Koninklijke Kynologische Unie Sint Hubertus). Dit attest hebben alle Pallieters nodig om achteraf het felbegeerde gehoorzaamheidsdiploma/brevet te behalen van de K.K.U.S.H.

Geïnteresseerden moeten zo spoedig mogelijk inschrijven. Het spreekt voor zich dat ons secretariaat voorrang geeft aan Pallieters. Anderzijds is het aantal plaatsen wel beperkt. Meer info krijg je bij collega Magna of via mail hspallieter@skynet.be

Hou wel rekening met volgende voorwaarden:

Deze zogenaamde “sostest” staat open voor alle honden, die minstens 9 maanden oud zijn, met of zonder stamboom. Het is de bedoeling aan alle geslaagde honden een officieel attest af te leveren. De behaalde resultaten zullen het bewijs zijn van zijn sociaal gedrag tegenover mensen en andere honden. Deze test is niet verplicht maar wordt wel aangeraden. De honden die slagen voor de test bekomen een attest en een stempel op hun stamboom. Als je je brevet gehoorzaamheid of agility wil behalen is deze test wel verplicht.

Hondenschool Pallieter organiseert 2 keer per jaar een sociabiliteitproef. Deelname aan deze test bedraagt 10 euro. Dit is een vastgelegde prijs door de KKUSH. (Koninklijke Kynologisch Unie Sint Hubertus)

De test wordt gekeurd door 2 officiële KKUSH-keurmeesters die elk van een andere sectie moeten deel uitmaken (1B, 1C, 1D, 4B of 4C). Het belangrijkste doel van deze test is te onderzoeken of de hond zich sociaal gedraagt tegenover mensen en dieren en een normaal gedrag vertoont in het verkeer.

Op al deze oefeningen mag de hond noch agressief noch bang zijn. Er wordt rekening gehouden met raseigenschappen. Het attest wordt enkel uitgereikt indien de hond geslaagd is voor elke oefening. Er worden geen punten of kwalificaties toegekend. Enkel de beoordeling GESLAAGD of NIET GESLAAGD wordt toegekend. De keurders mogen eventueel een bijkomende oefening inlassen in geval van twijfel. Deze moet gebeuren in de geest van de vorige oefeningen. De hond die niet geslaagd is mag na 4 maanden een tweede test aanvragen. Een hond kan maximum 2 keer deelnemen.

Wil je meer details over de effectieve proeven KLIK DAN HIER
Wil je inschrijven KLIK DAN HIER en kies in het bovenste drop-down menu “26-3-23 Sociabiliteitstest”

Je moet je voor deze proef niet ECHT nerveus maken. Het is onze ervaring dat Pallieterhondjes een bijzonder hoge slaagkans hebben. Daarenboven organiseren we een vrijdagavond vóór de proef een simulatieavond (sociabiliteitsproefles) waarop iedere deelnemer kan aanwezig zijn. Alle oefeningen worden dan nog eens uitgelegd. Pallieterdeelnemers zullen hierop uitgenodigd worden.

Veel succes!

AGENDA: Geplande evenementen voor 2023

 • 27-01-23: Fuif in de kantine: Er zijn een aantal jarigen die dit samen met jullie willen vieren.
 • 05-02-23: Winterwandelzoektocht en korte wandeling voor onze pups. Meer info volgt spoedig.
 • 18-02-23: Praktijkexamen voor onze aspirant-instructeurs die hun diploma gaan behalen. Wij gaan met z’n allen supporteren. Meer info volgt nog.
 • 26-03-23: Sociabiliteitsproef voorjaar @ Pallieter. Voor meer info KLIK HIER.
 • 09-04-23: LUXE Paasbrunch.
 • 23-04-23: Grote Flyball wedstrijd @ Pallieter.
 • 05-05-23: (Mini-)Darts-Tornooi onder Pallieters
 • 12-05-23: Brevetproef voorjaar. Voor meer info KLIK HIER.
 • 24-06-23: Belgian Winner Hoopers @ Pallieter (met andere woorden: Het Belgisch Kampioenschap).
 • 08-07-23: Grote gehoorzaamheidswedstrijd @ Pallieter.
 • 19-08-23: LUXE BBQ.
 • 01-10-23: Clubkampioenschap.
 • 29-10-23: Sociabiliteitsproef najaar @ Pallieter. Voor meer info KLIK HIER.
 • 10-11-23: Brevetproef najaar. Voor meer info KLIK HIER.

  Data nog te bepalen voor: Mosselfestijn, kwis (?) …….

Allerlei…. “Wist-je-datjes…”.

 • Bezoek regelmatig onze facebookpagina’s. We hebben er twee:
  • Voor de eerste KLIK JE HIER. Da’s een “openbare”.
  • voor de tweede KLIK JE HIER. Da’s een in principe een “privé-groep” maar iedereen kan lid worden.
 • We vragen nogmaals aan alle cursisten om minimum 10 minuten VOOR de les, aanwezig zijn. Laatkomers zijn bijzonder storend voor hondjes die wél tijdig in de les staan.
 • De parkeerplaatsen dwars aan ons clublokaal, zijn in principe voorbehouden voor vaste medewerkers en personen met een beperking.
 • Cursisten plaatsen hun wagen bij voorkeur langs de terreinen. Parkeer dicht bij mekaar en sluit goed aan. Op zondag barst onze parking uit haar voegen. Je kan ook steeds langs de andere kant parkeren ter hoogte van de tuinen van de buren. Laat daar zeker de doorgang daar vrij aub.
 • Er werd besloten om VANAF 1 JANAURI 2023 ONS LIDGELD MET € 5,00 TE VERHOGEN naar respectievelijk € 90,00 en € 65,00 (voor familieleden en jaarlijkse hernieuwingen). Enkel op deze manier kunnen we onze drankjes aan € 1,50 houden.
 • Je kan ALLE vorige nieuwsbrieven nog eens teruglezen op onze website of door HIER TE KLIKKEN
This email was sent to john.aerts@skynet.be
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Hondenschool Pallieter vzw · Molenlei 35 · Berlaar 2590 · Belgium