Nieuwsbrief Hondenschool Pallieter augustus 2021


In deze nieuwsbrief vind je volgende onderwerpen:

 • Clubkampioenschap op zondag 3 oktober ’21
 • Instructeurscursus op Pallieter vanaf donderdag 4 november ’21
 • Interessante infoavond “Taal van de hond” donderdag 23 september ’21
 • Aanvang nieuwe lessenreeks “Treibball” op maandag 6 september ’21
 • Pallieter organiseert een Sociabiliteitstest op zondag 31 oktober ’21

 

Clubkampioenschap op zondag 3 oktober ’21

Op zondag 3 oktober organiseren we ons jaarlijks clubkampioenschap. De anciens weten dat dit een leuke dag is, voor de nieuwelingen een woordje uitleg:

In elke klas zullen er proeven afgenomen worden en zal er een “clubkampioen” gehuldigd worden. Iedereen kan deelnemen, van onze jongste puppy’s tot onze wedstrijdspelers Programma II.

Puppy’s en pre-juniors krijgen aangepaste oefeningen. Voor de juniors en B-klas zullen deze proeven gelijk zijn aan de overgangsproeven. Als je geslaagd bent, dan mag je overgaan naar respectievelijk B- of C-klas. Voor de deelnemers in de C klas zullen de proeven gelijkwaardig zijn aan de brevetproef.

Voor de (wedstrijd) debutanten,  programma  I en II zal het een gewone wedstrijd zijn, elk op hun niveau. Men neemt deel in de klas waarin men traint. Ook onze Treibballers organiseren een wedstrijdje.

Er zijn mooie prijzen voorzien en alle deelnemers krijgen een aandenken. De algemene clubkampioen is (procentueel) de beste uit de wedstrijdklassen. Deze winnaar krijgt ook zijn naam op de prachtige wisselbeker en wie deze 3 x na mekaar wint mag hem houden. De  clubkampioen is steeds iemand die voor HS Pallieter wedstrijd speelt.
Ook de jongste kindjes – “The Pallieter Kids” – mogen met hun hondje meedoen (indien nodig vergezeld door een volwassene). Zij zullen aantreden omstreeks 16:30 à 16:45u.

Vul hier wel een apart inschrijfformuliertje voor in waar een beetje extra info opstaat zodat we aangepaste “oefeningetjes” kunnen bedenken. Elk kindje krijgt een leuke prijs.
Heel dit evenement neemt toch wel een hele dag in beslag.

Deelnemen kost slechts € 5,00. Alle deelnemers krijgen een aandenken. Inschrijfformuliertjes vind je terug in ’t Twinkeltje op Pallieter. Daar kan je, liefst met bankcontact, betalen.

Het uur schema vind je op het inschrijvingsformulier. Mogelijk zijn er ook initiatielessen/demonstraties:

 • Hoopers
 • Rally-O
 • Scent Discrimination

 

Instructeurscursus op Pallieter vanaf donderdag 4 november ’21

Hondenschool Pallieter organiseert regelmatig een instructeurscursus.

Waar:
Clublokaal Hondenschool Pallieter vzw – Meistraat 28A – 2590 Berlaar

Wanneer:
Telkens op donderdagavond: 4-18 en 25 november en 2-9 en 16 december

Lesgever:
Nora Figoureux

Prijs:
€ 65,00 per deelnemer, syllabus inbegrepen. Het rekening nummer van Pallieter is: BE71 8508 3608 8969. Vermeld duidelijk je naam en “instructeurscursus”.

IEDEREEN die van honden houdt, kan deelnemen. Je hoeft zelfs geen lid van Pallieter te zijn. Er is achteraf geen enkele verplichting om bij Pallieter les te geven. Anderzijds is het behalen van een diploma geen garantie om bij Pallieter les te mogen geven.

Meer info krijg je bij één van onze vaste medewerkers of bestuursleden.

 

Interessante GRATIS infoavond “Taal van de hond” donderdag 23 september ’21

Om een uitstekende relatie met onze hond op te bouwen, is het belangrijk dat we mekaar goed begrijpen. Daarom organiseert Hondenschool Pallieter vzw een interessante infoavond. We nodigen hiervoor Nora Figoureux uit. Met haar jarenlange ervaring als gedragstherapeute, keurmeester, fokker… en zoveel meer, is zij de geknipte persoon om ons “DE TAAL VAN DE HOND” beter te leren verstaan.

Waar: In ons clublokaal
Wanneer: donderdag 23 september 2021
Aanvang: 19.30H STIPT! (Wees op tijd aub)
Prijs: GRATIS
Wie: Iedereen die van honden houdt. Je hoeft geen lid van Pallieter te zijn

Inschrijven verplicht met mail naar filipposchet@hotmail.com. Het aantal plaatsen is beperkt.

 

Aanvang nieuwe lessenreeks “Treibball” op maandag 6 september ’21

Hondenschool Pallieter nodigt jullie met plezier uit voor de start van een nieuwe lessenreeks TREIBBALL
Onze lesgeefsters, Martine , Carine en Hilde heten u en uw  4-voeter van harte welkom!

Startdatum: maandag 6 september 2021 om 19.30 u.

Waar: op HS Pallieter natuurlijk 😉

 

Pallieter organiseert een Sociabiliteitstest op zondag 31 oktober ’21

Op zondag 31 oktober organiseert Hondenschool Pallieter NA DE MIDDAG alweer een sociabiliteitstest. Dit is interessant voor hondjes vanaf de B-klas. Minimum leeftijd is 9 maanden..

Vraag meer info aan jouw instructeur of surf naar onze website www.hspallieter.be. Klik rechts op het “hamburger-menu” en scroll naar “Sociabiliteitstest”.

Wacht niet te lang met inschrijven want er zijn al heel wat externe kandidaten. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijvingsformulieren vind je in ’t Twinkeltje op Pallieter. Deelname kost € 10,00, betaalbaar met bankcontact.

Veel succes

 

Allerlei

 • Op 21-8-21 hadden we onze luxe-BBQ. Het werd voor +/- 150 Pallieters een waar eetfestijn. We kregen bijzonder veel complimenten en zeggen HARTELIJK DANK aan alle Pallieters die hieraan heeft meegeholpen (voorbereiding – het feest zelf – opruim de volgende dag)
 • Onze parking is soms te klein. Sluit vooraan aan en laat zo weinig mogelijk plaats tussen. Voor deelnemers aan de puppy en prejuniorles, adviseren wij om aan de andere kant van de terreinen te parkeren, tegen de tuintjes van onze buren. Dan staan jullie vlakbij “verzamelterrein 3” achter het tuinhuisje.
 • We willen alle Pallieters er nog graag aan herinneren dat LOOPSE TEEFJES niet welkom zijn op onze terreinen. De procedure is: “Na het laatste bloedverlies nog één week extra thuishouden”
 • Als je lidmaatschap bijna vervalt, dan krijg je van ons, een paar weken vooraf een mailtje met betalingsverzoek voor hernieuwing (= € 60,00). Een tweetal weken na vervaldatum krijg je nogmaals een herinneringsmailtje. Indien hierop niet wordt gereageerd, dan schrijven we je uit onze ledenlijst. Wil je achteraf terug komen, dan wordt je beschouwd als “nieuw lid”. Als je een hernieuwing bij ons in ’t Twinkeltje wil betalen, breng dan steeds je oude lidkaart mee.
 • Vanaf nu worden drankjes op Pallieter terug afgehaald aan den toog. We vinden het ook fijn als je achteraf terug af ruimt.

Ons ledenaantal swingt momenteel de pan uit. Wie reclame maakt voor Pallieter, zegt er liefst bij dat we in principe ENKEL puppy’s inschrijven.