Nieuwsbrief Hondenschool Pallieter september 2021


Beste John ,

In deze nieuwsbrief vind je volgende onderwerpen:

 • Zondag 3 oktober ganse dag clubkampioenschap voor ALLE leden (geen “normale” les).
 • Nut van het verzekeringskaartje
 • Aanvang cursus “Detectie-speurwerk” vanaf november ’21
 • Woensdag 27-10-21 = Halloweenles
 • Vrijdag 19-11-21 = brevetproef op Pallieter.  Daarna instap Rally-O
 • Instructeurscursus op Pallieter vanaf donderdag 4 november ’21
 • Beoordeel Hondenschool Pallieter op Google

 

 

Zondag 3 oktober ’21 GEEN les wel clubkampioenschap

Op zondag 3 oktober is het geen “gewone” les, wel Clubkampioenschap. We gaan er van uit dat IEDEREEN zich inschrijft. In principe is het een les zoals een andere, alleen zullen er punten gegeven worden zodat in iedere klas (pups – prejuniors – juniors – B-klas – C-klas – Recreanten – Debutanten – Programma 1 – Programma 2 – Veteranen) een clubkampioen aangeduid wordt.

Het wordt een fijne dag met doorlopend lekker eten en drinken. Iedereen krijgt een dagprijs. Inschrijven kost slechts € 5,00.

Je kan nog steeds inschrijven en dat doe je best:

– door een deelnemingsformuliertje in te vullen in ’t Twinkeltje op Pallieter
– door een mailtje te sturen naar hspallieter@skynet.be met volgende informatie:

 • voornaam en naam van de deelnemer
 • mailadres van de deelnemer
 • naam en ras van de hond
 • de klas waarin je deelneemt

– door het contactformulier op onze website in te vullen met de info hierboven.

OPGEPAST: Je neemt deel in de klas waarin je doorgaans traint op Pallieter. Bespreek dit eventueel met je instructeur.

Dit is het tijdsschema van de proeven:

 • Programma 2 / Veteranen om 10.00H
 • Recreanten om 10.00H en om 11.00H
 • Programma 1 om 11.00H
 • Wedstrijddebutanten om 12.00H
 • C-klas om 12.00H
 • Middagpauze van 13.00H tot 14.00H
 • Puppy’s om 14.00H
 • Juniors om 14.00H
 • Prejuniors om 15.30H

Ook de kindjes van onze leden mogen deze keer een aantal oefeningen doen met hun hondje (eventueel begeleid door papa of mama). Ze treden aan omstreeks 16.30H en krijgen allemaal een leuke prijs. Vul hiervoor een speciaal formuliertje “Pallieter-Kids” in. Je vindt die in ’t Twinkeltje.

Prijsuitreiking is meestal rond 17.30 – 18.00H

ZEKER MEEDOEN…

 

 

Verzekeringskaartje.

Bij Pallieter zijn al onze leden uitstekend verzekerd voor alle activiteiten op de club en organisaties van de K.K.U.S.H. (Koninklijke Kynologische Unie Sint Hubertus)

Inmiddels kregen alle leden per post van de K.K.U.S.H. en plastic verzekeringskaartje ter grootte van een bankkaart.

Voor recente, nieuwere leden duurt dat meestal we een aantal weken. Indien je reeds langer dan 2 maanden lid bent van Pallieter en je hebt deze kaart nog niet ontvangen, laat het dan weten via het contactformulier op onze website of met een mailtje naar hspallieter@skynet.be aub. Via deze weg kan je ook meer info opvragen over onze verzekeringsmodaliteiten.

 

 

Vrijdag 19 november ’21: BREVETPROEF op Pallieter. Opstart nieuwe cursus Rally-O

Het doel van iedere Pallieter is het slagen in de Brevetproef van de Koninklijke Kynologische Unie Sint Hubertus. Da’s voor IEDEREEN haalbaar. Je krijgt dan een officieel diploma dat met de bevestiging dat jouw hond “gehoorzaam” is. Dit is interessant voor wie momenteel in de C-klas zit.

Geïnteresseerden kunnen best contact opnemen met Magna Somers, René Verbercht of praat met jouw instructeur. Een aantal weken vóór de proef, beginnen we met een “Brevet-C-klas”. Daar wordt intensief getraind, hetgeen de slaagkans ten goede komt.

Na de prijsuitreiking is er naar jaarlijkse gewoonte in ons clublokaal “GEEN feestje” (What’s in a name?)… en deze keer mag er WEL gedanst worden.

Na de brevetproef zullen collega’s Priscilla en Tania een nieuwe cursus Rally-O opstarten.

Rally-O is een combinatie van gehoorzaamheid en behendigheid. Er wordt geen gebruik gemaakt van stress of druk. Alles gebeurt op een speelse, ongedwongen manier. Je mag allerlei manieren gebruiken om je hond aan te moedigen om oefeningen te doen en je mag ook commando’s herhalen indien dat nodig is. Plezier en fun staan bij deze voorop. Aan de hand van verschillende oefeningen loop je samen met je hond een uitgestippeld parcours.

Meer info hierover volgt spoedig.

 

 

Aanvang cursus “detectiewerk” vanaf november 2021

“Mantrailing” is bij Pallieter héél populair. Het is trouwens veruit de meest aangeklikte discipline op ons website. Er is een ellelange wachtlijst.

Daarom heeft Esmee Van Hamel – onze “neus-werk-coördinator” besloten om vanaf november ’21 aan te vangen met een cursus “detectiewerk”.

Detectie is een vorm van speurwerk waarbij we de hond gaan trainen om een bepaalde stof aan te duiden.. Vaak zijn dit stoffen als koffie, thee, anijs etc. … Een onzekere hond kan meer zekerheid krijgen door hem te leren speuren. Hij leert namelijk initiatief nemen. Ook voor de oudere hond is detectie zeer geschikt.

Heb je interesse, stuur dan een kort mailtje naar hspallieter@skynet.be of gebruik het contactformulier op onze website.

 

 

Halloweenles op woensdag 27 oktober ’21

Bij Pallieter doen we al eens graag zottekes. De laatste 2 jaar hebben we dat – door de gekende omstandigheden – niet kunnen doen.

Maar…. op woensdag 27 november, gaan de meeste van onze instructeurs, hun akeligste Halloweenpak van ’t zolder halen. Meer nog… ook de cursisten kunnen zich “Halloween-verkleden”. Er worden prijzen uitgereikt voor de best verklede Pallieters.

 

 

Instructeurscursus op Pallieter vanaf donderdag 4 november ’21

Het aantal leden op Pallieter is inmiddels aangegroeid tot meer dan 600. ’t Is alsof iedereen bij Pallieter wil zijn… Onze klassen worden hierdoor te groot hetgeen de kwaliteit van onze lessen niet ten goed komt. Daar zijn we ons heel erg van bewust. We zijn dus dringend op zoek naar gemotiveerde lesgevers.
Daarom organiseren we regelmatig een instructeurscursus.

Waar:
Clublokaal Hondenschool Pallieter vzw – Meistraat 28A – 2590 Berlaar

Wanneer:
Telkens op donderdagavond: 4-18 en 25 november en 2-9 en 16 december

Lesgever:
Nora Figoureux

Prijs:
€ 65,00 per deelnemer, syllabus inbegrepen. Het rekening nummer van Pallieter is: BE71 8508 3608 8969. Vermeld duidelijk je naam en “instructeurscursus”.

IEDEREEN die van honden houdt, kan deelnemen. Je hoeft zelfs geen lid van Pallieter te zijn. Er is achteraf geen enkele verplichting om bij Pallieter les te geven. Anderzijds is het behalen van een diploma geen garantie om bij Pallieter les te mogen geven.

Meer info krijg je bij één van onze vaste medewerkers of bestuursleden.

 

 

Beoordeel Hondenschool Pallieter op Google:

Onze nieuwe website scoort bijzonder goed. Sinds aanvang in mei ’21 hadden we reeds 2820 bezoekers. Dat zijn gemiddeld 630 bezoekers per maand.

Wat tevens heel belangrijk is: Bezoekers blijven gemiddeld 2 minuten en 45 seconden op onze website hangen hetgeen abnormaal lang is. Ze bekijken dan gemiddeld 5 pagina’s.

Om onze dienstverlening te optimaliseren zijn we altijd bijzonder nieuwsgierig naar wat onze leden vinden van onze werking. Neem effe de tijd en klik op deze link:
GEEF HIER UW REVIEW

 

Dank bij voorbaat