Beste Pallieter,

In deze nieuwsbrief vind je volgende onderwerpen:

 • Vrijdagavond 18 november ’22 Gehoorzaamheidsbrevet KKUSH + PASTA-DAG.
 • Vrijdagavond 2 december ’22: “Darts @ Pallieter”.
 • Decembermaand feestmaand: “Sint & Kerstman @ Pallieter”.
 • Zaterdag 31 december ’22: “Van Oud op Nieuw @ Pallieter”.
 • Pallieters supporteren voor de Rode Duivels en kijken samen op groot scherm.
 • Geen les op zondag 25 december ’22 en zondag 1 januari ’23.
 • Allerlei…. “Wist-je-datjes…”.

Vrijdagavond 18 november ’22 Gehoorzaamheidsbrevet KKUSH + PASTA-DAG.

Een belangrijke avond voor 12 van onze Pallieters. Zij nemen deel aan de brevetproef met als doel: Het felbegeerde “diploma” van de Koninklijke Kynologische Unie Sint Hubertus.

Er zijn in totaal 22 deelnemers want ook leden van collega-hondenscholen komen altijd met plezier op Pallieter hun brevet spelen. WE VERWACHTEN ZOVEEL MOGELIJK SUPPORTERS VAN PALLIETER. Dresscode: “a touch of red”. Om de cursisten niet te storen vragen we om GEEN hondjes mee te nemen “langs den draad”. Vrijdag 18 november is er  GEEN les.

Na de prijsuitreiking is er traditioneel GEEN FEESTJE. (Zo noemen we dat feestje sinds mensenheugenis). So bring your dancing shoes…

Die avond serveert Nicole ook lekkere PASTA. ’t Is “zolang de voorraad strekt” dus kan je best vooraf reserveren aan den toog in ons clublokaal. Je kan ook een inschrijvingsformuliertje afprinten ALS JE HIER KLIKT.
Hondenschool Pallieter vzw
… honden weten waarom…

presenteert:

PASTA-DAG
doorlopend tijdens de brevetproef vanaf 19.00H.

Vrijdag, 18 november 2022.
Let op: die avond is er GEEN les!

 • Pasta-bolognaise                                 € 13,00
 • Veggie-pasta                                         € 13,00
 • Pasta Scampi                                        € 15,00

ZOLANG DE VOORRAAD STREKT dus best reserveren met mail naar: nicole.van.regenmortel@outlook.com.

Vrijdagavond 2 december ’22: “Darts @ Pallieter”.

Darts is momenteel “een hype”.

’t Zal jullie opgevallen zijn dat er in ons clublokaal ook een dartsblok hangt. Vorig jaar was ons dartstornooi een kei-groot succes. ’t Was een bijzonder plezante avond. Daarom willen een aantal collega’s graag nogmaals, onder Pallieters, een kleine wedstrijd organiseren.

Deelname is GRATIS.

Vooraf inschrijven is VERPLICHT (ten laatste 23/11/2022). Stuur spoedig een E-mail, met vermelding van naam deelnemer en telefoonnummer naar:  vanderborghtp@hotmail.com 

Aanvang 19.00u: *exact startuur wordt later voor elke deelnemer via e-mail meegedeeld.

Coördinatie: Priscilla Van der Borght.

Voor meer info KLIK JE HIER.

Decembermaand feestmaand:
“Sint & Kerstman @ Pallieter”

Uit goed geïnformeerde bron hebben we gehoord dat Sinterklaas ook dit jaar langs Pallieter komt. De wijze man heeft ons laten weten dat hij op woensdagavond  30 november ’22 tijd heeft voor een bezoekje. Hij heeft het in gouden letters in zijn agenda geschreven en zal allicht iets lekkers voor onze hondjes meebrengen.

… en ook de Kerstman is op onze uitnodiging ingegaan. Hij komt langs op woensdagavond 21 december ’22. Hij liet weten: “Als er weer lekkere jenevertjes zijn en Gluhwein, dan ben ik zeker van de partij… en als de Sint iets lekkers meebrengt voor de hondjes, dan kom ik ook niet met lege handen. Ho Ho Ho …”

Zaterdag 31 december ’22:
“Van Oud op Nieuw @ Pallieter”.

Na de vervelende coronaperiode, kunnen we opnieuw een volwaardig feest “VAN OUD OP NIEUW” organiseren. Nicole zal met haar team alweer een heel lekker menu samenstellen aan democratische prijzen. In dit geval slechts € 65,00 per persoon DRANK INBEGREPEN!!!

Aperitief en hapjes

Voorgerechten:

– Vlees en vis-buffet –
– Pasta- en aardappelsla – Broodjes –

Soepen:

– Boschampignonsoep –

Hoofdgerechten:

– Ragout van parelhoen – Wildgebraad met grand-veneursaus –
Vispannetje van de chef – Varkenshaasje – Warm groentebuffet
– Gratinpatatjes – Kroketjes –

Dessertenbuffet en koffie/thee

Dee-Jay Ilse

Schrijf zo spoedig mogelijk in. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijvingsformulieren liggen in ons clublokaal maar je kan er ook één downloaden: KLIK DAN HIER

Pallieters supporteren voor de Rode Duivels en kijken samen op groot scherm.

Op onze website staat trots: “Hondenschool Pallieter – MEER DAN EEN HONDENSCHOOL”.

We trachten steeds om zo sociaal mogelijk met onze leden om te gaan. Een hondenliefhebber is per definitie een sociale mens. Op een hondenschool ontstaan meermaals vriendschappen. Er wordt zelfs aan “netwerking” gedaan. Als je bijvoorbeeld een schilder nodig hebt, dan vind je er allicht meerdere in ons ledenbestand. Alle lagen van de bevolking staan verzameld op onze terreinen.

Als “socio-club voor mensen die toevallig een hond hebben”, organiseren we ook wel eens activiteiten die niets met onze trouwe viervoeter te maken hebben en omdat voetbal één van de populairste sporten is in België, zitten er allicht veel voetbalsupporters bij onze leden.

Bij iedere wedstrijd van de Rode Duivels op het nakende wereld-kampioenschap, zal ons clublokaal open zijn en supporteren we voor het grote scherm. Nicole zorgt voor aangepaste hapjes of drankjes met een verwijzing naar het land van de tegenstander. (We herinneren ons de wedstrijd tegen Rusland, waar de Vodka voor zalige taferelen heeft gezorgd).

Meer info volgt…

Geen les op 25 december ’22
en 1 januari ’23.
Geen welpenklas op 24
en 31 december.

Normaal trekken we ons bij Pallieter niet zo veel aan van feestdagen en geven we gewoon altijd les. Als Kerst en Nieuwjaar echter op een zondag vallen, maken we hierop een uitzondering.

We gaan er van uit dat iedereen begrip heeft voor deze beslissing. Al onze instructeurs en vaste medewerkers zijn vrijwilligers die wekelijk totaal belangeloos, in alle weersomstandigheden, klaar staan voor onze cursisten.

Deze 2 feestdagen hebben ze dik verdiend.

Allerlei…. “Wist-je-datjes…”.

 • Om te promoveren van junior- naar de B-klas en van B- naar C-klas, moet een een overgangsproef doen. Voor meer info en puntentelling KLIK HIER VOOR JUNIORS  en HIER VOOR B-KLAS. Ons secretariaat schrijft telkens diploma’s uit voor de geslaagden. Die kan je dan afhalen in ’t Twinkeltje. Als ze na 3 maanden niet zijn afgehaald, dan zal je begrijpen dat ze bij ’t oud papier terecht komen.
 • Bij onze leden zitten een paar SNELHEIDSDUIVELS. We vragen met aandrang om rond onze terreinen STAPVOETS te rijden. Er zijn dikwijls kinderen aan het spelen.
 • Parkeer dicht bij mekaar en sluit goed aan. Op zondag barst onze parking uit haar voegen. Je kan ook steeds langs de andere kant parkeren ter hoogte van de tuinen van de buren. Laat daar zeker de doorgang daar vrij aub.
 • Veel Pallieters doen vóór de les een wandeling rond de terreinen. Hou steeds je hond aan de leiband zodat je de lessen niet stoort. Het spreekt voor zich dat “balletjes” gooien naast de terreinen tijdens de les, geen goed idee is.
 • Het WIFI-paswoord op Pallieter is hspallieter.be
 • Er doet een gerucht de ronde dat een aantal jarigen een Pallieter-fuif gaan organiseren in ons clublokaal op vrijdag 27 januari ’23. Hou die datum alvast vrij. Meer info volgt. De lessen gaan dan gewoon door.
 • Pallieters zijn lid van een “sportvereniging”. Je trekt jaarlijks een stukje van je lidgeld – € 10 – € 15 tot zelfs € 20 – terug van je ziekteverzekering. We stellen vast dat slechts weinige Pallieter hiervan gebruik maken. We vinden dit raar. Voor meer info kom je best effe binnen in ons clublokaal.
 • Vóór corona organiseerden we bij Pallieter ook jaarlijks een drukbezochte  WANDELZOEKTOCHT in regio Berlaar. Er broeit iets… Meer info volgt nog.
 • Aan de doorgang naar de paarden van onze buren (Familie Peetermans), staan 2 duidelijke – met de nadruk op “duidelijke” – verkeersborden: “Verboden voor honden”. ’t Is op dat weggetje dat we steeds drolletjes vinden. Op de weide naast onze terreinen, wordt veevoeders geoogst. Van hondenuitwerpselen kan het vee ziek worden en zelfs sterven. Blijf daar aub weg!!!
 • Ons toogpersoneel zoekt nog steeds naar toffe collega’s. Iemand kandidaat? Meld je aan in ons clublokaal.
 • Er is iedere zondagochtend ontbijt te verkrijgen op Pallieter (Pistolékes of sandwiches met prépare, kaas, hesp, spek met ei) en er is ook steeds verse soep. ’t Is zolang de voorraad strekt, dus ontbijt kan je best vooraf bestellen bij Nicole of Marina.
 • Het zal jullie opvallen dat we bij Pallieter veel extra evenementen organiseren. De reden hiervoor is duidelijk: We gaan zo lang mogelijk onze pintjes en frisdranken verkopen aan € 1,50 (zwaardere bieren, wijn en Cava aan € 2,50). Dit moeten wij compenseren met inkomsten uit evenementen.
 • Pffff… Onze grasmaaier is, na +/- 15 jaar trouwe dienst, definitief in panne gevallen. “Hij roest nu in vrede”…. maar… een nieuwe is onderweg. Bye bye centjes.
 • We vragen nogmaals aan alle cursisten om minimum 10 minuten VOOR de les, aanwezig zijn. Laatkomers zijn bijzonder storend voor hondjes die wél tijdig in de les staan.
 • We herinneren jullie ook graag aan de “loopsheid-procedure” op Pallieter. Loopse teefjes zijn nooit toegelaten op de terrein, in- en rond het clublokaal. Na het laatste bloedverlies, nog één extra week thuishouden.
 • Honden besmet met kennelhoest zijn tot 14 dagen na de behandeling en/of laatste hoest niet toegelaten op de terreinen. In dit geval is er een meldingsplicht zodat er maatregelen kunnen getroffen worden.
 • ’t Twinkeltje op Pallieter is steeds open tijdens de lesuren op woensdag en zondag. ’t Is er doorgaans goedkoper dan in andere winkels en leden krijgen extra 10% korting. Geef zeker bijzondere aandacht aan ons kwaliteits-honden-voer CANEX – HOBBY FIRST
uitschrijven
This email was sent to john.aerts@skynet.be
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Hondenschool Pallieter vzw · Molenlei 35 · Berlaar 2590 · Belgium