Beste Pallieter,

In deze nieuwsbrief vind je volgende onderwerpen:

  • Info-avond en opstart sessies SCENT DISCRIMINATION
  • Opstart nieuwe brevet-C-klas vanaf woensdag 12 oktober ’22
  • Tijdelijk aangepast lessenschema voor onze recreanten
  • Halloweenles op woensdag 26 oktober ’22

Infoavond en opstart sessies SCENT DISCRIMINATION

Mantrailing is bijzonder populair bij Hondenschool Pallieter. ‘t Is veruit de meest aangeklikte discipline op onze website. Daardoor is er een lange wachtlijst. Om geïnteresseerden die graag “neuswerk” zouden doen toch gemotiveerd te houden, organiseert collega Esmee Van Hamel vanaf 17 oktober ’22 tot en met 19 december ’22 iedere maandagavond sessies: SCENT DISCRIMINATION.

Vrijdag aanstaande, 14 oktober ’22 is er om 19.00H een infomoment in ons clublokaal. Esmee zal dan meer uitleg geven over Scent Discrimination. Alle geïnteresseerden, leden en niet-leden, zijn welkom. Het infomoment is GRATIS. Het spreekt voor zich dat deelnemers aan de lessen, wél lid moeten zijn/worden van Hondenschool Pallieter.

Scent Discrimination is in principe tof voor alle rassen met uitzondering van rassen met een korte snuit (Boxers, Cavaliers, Bulldoggen, Maltezers, Mopshondjes, Pekinees, Shih Tzu’s…). ER IS GEEN ENKELE BASISOPLEIDING VOOR NODIG EN DIT KAN VOOR ALLE LEEFTIJDEN!!! Er wordt over neuswerk wel eens met een knipoog gezegd: “Hoe minder ze kunnen, hoe beter”

Is dit iets voor jou? Kom dan zeker vrijdagavond effe langs ons clublokaal.
Voor meer info over mantrailing @ Pallieter klik je HIER

Opstart nieuwe brevet-C-klas vanaf woensdag 12 oktober ’22

Tijdens het clubkampioenschap heb je kunnen vaststellen of je reeds klaar bent om deel te nemen aan de brevetproef van 18-11-22.

We starten met de brevet C-klas vanaf woensdag 12 oktober. De lessen zullen op woensdag doorgaan om 21.00 u en op zondag om 10.30 u.

In deze klas wordt er enkel op de brevet oefeningen getraind, uitleg over de puntentelling gegeven en worden er tips en tricks gegeven om op een zo goed mogelijke manier te kunnen deelnemen en slagen in de proef. Wanneer blijkt dat een “team” er nog niet klaar voor is, dan zal dit ook gezegd worden. Om te kunnen slagen moeten alle oefeningen uitgevoerd kunnen worden (een “0” op een oefening betekent niet geslaagd.)

Honden die nog gaan lopen en hierdoor anderen hinderen, kunnen in deze les niet meetrainen want dit betekent duidelijk dat ze er nog niet klaar voor zijn. Zij kunnen trouwens ook niet slagen op de officiële proef. Om te slagen in een brevetproef moet je 70% van de punten halen (en geen “0”) om officiële wedstrijden te mogen spelen. Wij hebben bij Pallieter de regel dat wie een uitslag haalt vanaf 60% (en geen “0”) wel mag meetrainen bij de recreanten.

OPGEPAST: “In de brevetklas worden geen oefeningen meer AANGELEERD”. De hond moet alle oefeningen reeds kennen. ’t Is enkel AFWERKING”.

Wie wil kan alvast op onze website opzoeken welke oefeningen er op een brevetproef moeten gedaan worden, wat er mag en niet mag en de puntentelling die hierbij hoort. Aangezien dit over een officiële wedstrijd gaat, kunnen wij hiervan niet afwijken. Voor meer info over de brevetproeven en de puntentelling KLIK JE HIER

Bericht voor de C-klassers die er nog niet helemaal klaar voor zijn: Geen nood, dat is geen probleem, Pallieter organiseert 2 keer per jaar een brevetproef. Een volgende keer is in mei 2023.

Tijdelijk aangepast lessenschema voor onze recreanten.

Hondenschool Pallieter beschikt over bijzonder fraaie, grote terreinen. Door het steeds toenemend aantal leden, is er toch soms nog plaatsgebrek. Bijvoorbeeld als we 2 x per jaar een BREVETKLAS opstarten.

Zoals gebruikelijk verhuist de recreantenles vanaf woensdag 12 oktober ’22 tijdelijk van woensdag naar vrijdag 21.00 uur.

HALLOWEENLES
op woensdag 26 oktober ’22

Jullie zullen al opgemerkt hebben dat ons clublokaal telkens gedecoreerd wordt in een seizoen thema. Sinds gisteren staat alles in het teken van HALLOWEEN.

Bij Pallieter doen we al eens graag zottekes. Op woensdag 26 oktober, gaan de meeste van onze instructeurs, hun akeligste Halloweenpak van ’t zolder halen. Meer nog… ook de cursisten kunnen zich “Halloween-verkleden”. Er worden prijzen uitgereikt voor de best verklede Pallieters.

Hou de puppy’s in het oog. Sommigen kunnen hierop verrassend reageren…