Beste Pallieter,

In deze nieuwsbrief vind je volgende onderwerpen:

  • Zondagnamiddag 29 oktober ’23: “Sociabiliteitstest @ Pallieter”. Voor de middag is het gewoon les.
  • Allerheiligen woensdag 1 november: is ’t gewoon les.
  • Vrijdag 10 november ’23: “Brevet @ Pallieter”. Daarna trainen de recreanten terug op woensdag om 21.00u
  • Vrijdag 1 december ’23: “Darts @ Pallieter
  • Woensdag 6 december ’23: “Sint @ Pallieter” + 25-jarig bestaan van Pallieter
  • Zondag 31 december ’23: Oud op Nieuw @ Pallieter
  • Bericht voor onze lesgevers en leden die individueel onze terreinen doordeweeks gebruiken

Zondagnamiddag 29 oktober ’23: “Sociabiliteitstest @ Pallieter”

Twee keer per jaar organiseert Hondenschool Pallieter een “Soctest”. Zo ook zondag aanstaande. De eerste groep begint om 13.00H. Er zijn 4 groepen en er doen een 17-tal Pallieters mee. Iedereen is uitgenodigd om te komen supporteren. De pintjes zullen koud staan en er zal iets lekkers zijn om te eten.

VOOR DE MIDDAG IS HET GEWOON LES!!! Blijf dus lekker hangen op Pallieter… 🙂 🙂 🙂

De sociabiliteitstest staat open voor alle honden, die minstens 9 maanden oud zijn, met of zonder stamboom. De behaalde resultaten zullen het bewijs zijn van zijn sociaal gedrag tegenover mensen en andere honden. Deze test is niet verplicht maar wordt wel aangeraden. De honden die slagen voor de proef bekomen een attest en kunnen via de K.K.U.S.H. een stempel op hun stamboom vragen. Als je je brevet gehoorzaamheid of agility wil behalen is deze test wel verplicht.

Deelname aan deze test bedraagt € 10,00. Dit is een vastgelegde prijs door de KKUSH. (Koninklijke Kynologisch Unie Sint Hubertus). Voor meer gedetailleerde info over de sociabiliteitsproef klik je HIER op kijk op onze website… www.hspallieter.be.

De volgende Soctest @ Pallieter zal op zondag 24 maart ’24 in de namiddag zijn.

Pallieters die willen deelnemen schrijven doen via met het inschrijvingsformulier in ’t Twinkeltje of voor digitale inschrijving klik HIER

Woensdag 1 november “Allerheiligen”: is ’t gewoon les.

Ook op zon- en feestdagen gaan onze lessen in principe altijd door…. in alle weersomstandigheden (tenzij + 30°C)

Vrijdag 10 november ’23:
“Brevet @ Pallieter”
SUPPORTERS OP POST!

Het doel van iedere Pallieter zou moeten zijn: Het behalen van het Diploma Gehoorzaamheid (Brevet) uitgereikt door de Koninklijke Unie Sint Hubertus (K.K.U.S.H.). Dit is voor iedereen haalbaar ongeacht het ras of de ervaring van ’t baasje.

Officiële keurmeesters komen op Pallieter een beoordeling geven over 8 welbepaalde oefeningen. De hondjes zijn meestal tussen 1 en 2 jaar. Wie geslaagd is, krijgt een “brevet/diploma” dat bevestigt dan z’n hond “gehoorzaam” is. Het Is tevens een toelatingsattest om te mogen deelnemen aan de  gehoorzaamheidswedstrijden.

Cursisten moeten zich geen zorgen maken. Jullie worden hierop weken vooraf zéér goed voorbereid. Bij Pallieter hebben we een bijzonder hoog slaagpercentage.

Twee keer per jaar organiseert Hondenschool Pallieter een “brevetproef” in Berlaar. De volgende is op vrijdag 10 november eerstkomende. Een volgende in ’t voorjaar op vrijdag 10-5-24. Als je denkt dat je er klaar voor bent, praat dan met jouw instructeur.

Wie meer wil lezen over de puntentelling om een omschrijving van de oefeningen KLIKT HIER
Inschrijven voor zo’n brevetproef doe je via een formulier in ’t Twinkeltje of KLIK HIER

Kom vrijdag 10 november zeker supporteren. Er nemen heel veel Pallieters deel. ’t Wordt een plezante avond.

BELANGRIJK:

Uit respect voor de deelnemers vragen we om tijdens de brevetproef uitzonderlijk om geen hondjes “langs den draad” te plaatsen.

BERICHT VOOR ONZE RECREANTEN:

Na de brevetproef van 10-11-23, trainen onze recreanten terug op woensdag om  21.00 u.

Vrijdag 1 december ’23:
“Darts @ Pallieter”

Eén of twee maal per jaar organiseert Hondenschool Pallieter een Dartstornooi in ons clublokaal. Zo ook op 1 december ’23. ’t Is telkens bijzonder plezante avond met een gezonde portie drank en muziek.

Enkel leden (of familieleden van leden) van Pallieter kunnen deelnemen en je mag geen competitiewedstrijden spelen. Kortom… Het is alweer de bedoeling dat het een wedstrijdje plezier wordt….

Spijtig genoeg kunnen er geen inschrijvingen meer bij want het deelnemersveld is compleet.

WEL KAN JE NOG KOMEN SUPPORTEREN, bij een drankje en een hapje…

Woensdag 6 december ’23:
“Sint @ Pallieter”
+ 25-jarig bestaan van Pallieter

Op 6 december precies 25 jaar geleden, hebben we met Pallieter de ALLEREERSTE KEER getraind. De terreinen waar we begonnen zijn, lagen aan ’t Maaikeneveld in Lier. Het had 10 cm gesneeuwd en we hadden de Sint en Piet op bezoek. Boze tongen beweren dat die verdacht hard op de ouders van Koen Mariën leken…

Op 25 jaar zijn er heel wat hondjes en baasjes de revue gepasseerd op Pallieter. Een reden om al onze leden uit te nodigen om ons 25-jarig bestaan te vieren. Ook diegenen die normaal NIET op woensdagavond trainen, zijn van harte welkom.

We verwachten hoog bezoek en tevens gaan we voor een super lekkere verrassing zorgen. AFWEZIGEN ZULLEN ER ACHTERAF SPIJT VAN HEBBEN…

Zondag 31 december ’23:
“Oud op Nieuw @ Pallieter”

Naar jaarlijkse traditie kunnen onze leden, hun familie en vrienden deelnemen aan een Pallieterfeest “VAN OUD OP NIEUW”.

Wie er eerder reeds bij was, komt telkens terug.

MEER INFO en inschrijvingsformulieren volgen nog…

Bericht voor onze lesgevers en leden die individueel onze terreinen doordeweeks gebruiken.

Beste Pallieters,

Een aantal van onze handige medewerkers, maken en repareren regelmatig de toestellen die over de terreinen verspreid staan. Ze steken hier veel van hun vrije tijd in. Daarom zouden we willen vragen:

  • om die toestellen met ietekes meer respect te behandelen.
  • ze na gebruik terug te plaatsen waar je ze genomen hebt, hetzij op de eilandjes hetzij overdekt tussen de 2 containers.